“ULICA OTVORENOG SRCA” 2014.

Tradicionalna “Ulica otvorenog srca” održana je 1. januara u Svetogorskoj ulici. U centru manifestacije bila je podrška starima i humanitarnoj akciji “Pokret za brigu o starijima 65+”, a kao što je i uobičajeno najviše je bilo roditelja sa decom.

Mnogobrojne Beograđane i učesnike manifestacije ovogodišnje “Ulice otvorenog srca” pozdravio je ispred Ateljea 212 glumac Svetislav Goncić, uz želje za mnogo zdravlja, sreće i radosti u novoj, 2014. godini. On je podsetio da je “Ulica otvorenog srca” nastala pre više od 40 godina u “Srpskoj kafani” kada su glumci Ateljea 212 1. januara, umesto kelnera, služili goste. Zatim je premijer Srbije Ivica Dačić, zvanično otvorio manifestaciju, poručio je da cilj treba da bude da imamo što više dece i da budemo pažljivi prema starijima. “Pozivam vas i želim da u našoj zemlji bude više ljubavi, više poštovanja, više pažnje prema deci, a samim tim i prema budućnosti Srbije”, rekao je Dačić. Ministar saobraćaja Srbije Aleksandar Antić je podsetio da od 1988. “Ulica otvorenog srca” predstavlja brend Beograda.

U ime Gradske opštine Stari grad prisutnima je srećnu Novu godinu 2014. godinu i božićne praznike poželeo Đorđe Lazarević, član Veća.

On je istakao da u Starom gradu, u proseku, žive najstariji Beograđani i da za svoje najstarije sugrađane opština tokom godine organizuje niz aktivnosti.

Na dva štanda, Gradske opštine Stari grad i Turističke organizacije Beograda, postavljenih ispred opštinske zgrade, prikupljali su se novogodišnji paketići, slatkiši i igračke, koje su Starograđani namenili u humanitarne svrhe.

Brojnim sugrađanima obratili su se i Milan Janković, predsednik Privredne komore Beograda, direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović i v. d. direktora Ateljea 212 Ivana Dimić. Ona je istakla da današnja akcija “Ulica otvorenog srca” za 2014. godinu nosi naziv “Stari nisu stvari” i da su “stari ljudi naš zalog za budućnost”.

Duž Makedonske i Svetogorske ulice bile su raspoređene tezge na kojima su posetioci mogli da kupe suvenire akcije “Pokret 65+”, kao i rukotvorine umetnika i zanatlija. Dve predstave su organizovane kod Radio Beograda i kod Ateljea 212, a štandovi su bili puni slatkiša, liciderskih srca, lizalica, šećerne vune.

„Ulica otvorenog srca” je od 1988/89. ušla u kalendar najznačajnijih aktivnosti Beograda, a organizuju je Grad Beograd, Turisticka organizacija Beograda, Gradska opština Stari grad, Fond B92, Radio Beograd 202 i Pozorište Atelje 212, a svake godine kroz nju prođe preko 100.000 ljudi.