UČENICI BALETSKE ŠKOLE „LUJO DAVIČO” OSVOJILI PET NAGRADA U ATINI

Učenici baletske škole “Lujo Davičo” ostvarili su veliki uspeh na nedavno održanom 18. Međunarodnom plesnom takmičenju „Helas” u Atini, osvojivši jednu prvu nagradu, tri treće nagrade i jedno četvrto mesto, objavile su Večernje novosti.

Naši učenici su ovaj uspeh ostvarili u kategoriji pre-profesional klasičnog baleta. Prvu nagradu je osvojila Natalija Tapić, treće mesto zauzele su Polikseni Kurtanović, Olja Aleksić i Jana Zimonjić, četvrta je bila Teodora Mirić, dok je u muškoj kategoriji učestvovao Nikita Gaćinović.

Mlade igrače iz „Luja Daviča” je za ovo prestižno takmičenje pripremala baletski pedagog Jelena Milanović Ćirica.

– Želeli smo da vidimo gde se nalazimo u odnosu na vršnjake i profesionalne igrače iz Evrope i da prikažemo svoja znanja i vidimo u čemu eventualno zaostajemo u odnosu na njih. Veoma sam ponosna na profesionalizam i predanost koje su prikazali moji učenici i ovo je njihov veliki uspeh kojim su učinili ponosnom Srbiju, baletsku školu „Lujo Davičo” i celu našu baletsku zajednicu – izjavila je Ćirica za beogradske Večernje novosti.

Starogradski se pridružuje zasluženim čestitkama našim mladim i talentovanim balerinama na ovom velikom uspehu, posebno jer je, kako je navela njihov pedagog, „pre odlaska u Atinu osvajanje nagrada bilo u drugom planu”.