U „KANDŽAMA“ MARKA VIDOJKOVIĆA

Opštinska Kancelarija za mlade (KZM) punom parom realizuje programe koji inventivnošću i zanimljivim sadržajima plene pažnju vršnjaka sa Starog grada.

Dodela diploma, održana 14. decembra, bila je završni čin literarne sekcije koju je vodio Marko Vidojković. Svečanosti su prisustvovali Marko Bastać iz opštine Stari grad i Bojan Marić, koordinator KZM. Kroz „kandže“ jednog od najpopularnijih savremenih pisaca mlađe generacije, prošlo je 16 talentovanih starogradskih devojaka i momaka.

– Generalno su svi bili OK. Iz sesije u sesiju slali su sve bolje radove, što znači da je interakcija uspela. Bilo ih taman toliko da sam mogao svakom pojedinačno da posvetim pažnju. Savladali su osnovna pravila pisanja dobre priče, primenjiva od novinarstva, preko proze, do filma – rekao je Vidojković.

Pobednička priča autorke Nevene Majkić, studentkinje turizma, kojoj je literatura hobi i najveća ljubav, biće objavljena u novogodišnjem Informatoru.

– Nevena je napisala sjajnu priču o poseti devojke svom dečku u zatvoru „Zabela“, u Požarevcu. Čast mi je da bude objavljena u Informatoru, u tiražu od 35 hiljada primeraka, kao rezultat literarne sekcije koju sam držao. Opština Stari grad očigledno sa Kancelarijom za mlade pozitivno pomera neke granice kod nas –konstatovao je Marko Vidojković, koji je po oceni polaznika kursa „bio stog ali pravičan mentor“.

Za uspešan literarni početak mladih pisaca dovoljno je reći da su učili od autora kultnih romana „Kandže“, „Priča sa dijagnozom“, „Urednik“ i dr.