TRKA ZA SREĆNIJE DETINJSTVO – ZA DECU JAPANA

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Stari grad, a u organizaciji opštinskog Crvenog krsta, 8. maja, na Svetski dan Crvenog krsta, održaće se ”Trka za srećnije detinjstvo – trka za decu Japana”. Manifestacija će održati na Kalemegdanu, pored paviljona Cvjeta Zuzorić, od 10 do 14 sati. Startni broj za trku, koja počinje tačno u podne, iznosi 50 (pedeset dinara). Sav prihod od prodaje startnih brojeva Crveni krst Stari grad uplati će na namenski račun Crvenog krsta Srbije za pomoć stanovništvu Japana.

SADRŽAJ I VREMENSKI OKVIR MANIFESTACIJE:

10:00 – 14:00 VOLONTERI CRVENOG KRSTA BIĆE POSTAVLJENI NA ŠTANDOVIMA NA KOJIMA ĆE SE PRODAVATI STARTNI BROJEVI ZA TRKU I SKUPLJATI PRILOG ZA STANOVNIŠTVO JAPANA. INFO PULT NALAZIĆE SE NA ULAZU NA KALIMEGDAN (IZ UZUN MIRKOVE ULICE).

10:00 – 14:00 VOLONTERI CRVENOG KRSTA REALIZOVAĆE EDUKATIVNO-ZABAVNO- SPORTSKI PROGRAM ZA DECU I MLADE (NA CARIGRADSKOM DRUMU KOD PAVILJONA CVJETA ZUZORIĆ) U OKVIRU KOGA ĆE BITI DEMONSTRACIJA PRVE POMOĆI, ŠMINKANJE POVREDA, ZATIM PRESKAKANJE VIJAČE, IGRANJE ŠKOLICE I DR.

10:00 – 14:00 AUTOBUS INSTITUTA ZA TRANSFUZIJU KRVI SRBIJE BIĆE POSTAVLJEN NA CARIGRADSKOM DRUMU NEDALEKO OD PAVILJONA CVJETA ZUZORIĆ, GDE ZAINTERESOVANI GRAĐANI MOGU DOBROVOLJNO DATI KRV.

11:30 – 11:45 ZVANIČNO OTVARANJE TRKE (OBRAĆANJE ZVANIČNIKA)

12:00 POČETAK REKREATIVNO HUMANITARNE TRKE