„TRKA SA BOJAMA” TREĆI PUT U BEOGRADU, OVE GODINE NA – DORĆOLU

Jedna od najpopularnijih i najuzbudljivijih tematskih trka u svetu „Trka sa bojama” (Color Running), održaće se sutra, 16. septembra na ulicama Dorćola. Trka startuje na uglu ulica Strahinjića bana i Tadeuša Košćuška, sa početkom u 10 časova za decu, dok glavna trka u dužini od pet kilometara počinje tačno u podne.

Učesnici će započeti najšareniju urbanu trku u čistoj beloj majici, a volonteri će ih po svakom pređenom kilometru zasipati bojama, tako da će na kraju petog kilometra završiti obojeni od glave do pete. Svaki mali i veliki trkač koji uspešno obojen završi trku dobiće medalju, a troje najbržih dobiće vredne nagrade koje su pripremili partneri trke.

Trka s bojama inspirisana je festivalom boja „Holi”, kojim svake godine hiljade ljudi širom sveta obeležavaju sreću novih početaka. Trka je amaterskog karaktera s ciljem da promoviše vrednosti drugarstva, motivacije i zabave. To znači da je namenjena rekreativcima i svima koji bi da probaju nešto drugačije. Boje koje se koriste su organskog porekla, namenjene su ishrani i lako se skidaju običnom vodom. Za najluđi „color party” u gradu pobrinuće se di-džej koji će biti zadužen za dobru atmosferu.