TRIBINA O SKRININGU GRLIĆA MATERICE

Sekretarijat za zdravstvo Beograda, obrazovao je nedavno radnu grupu za formiranje Centra za edukaciju za skrining i rano otkrivanje karcinoma grlića materice za teritoriju grada Beograda, a u skladu sa postojećim Nacionalnim skrining programom za zdravstvenu zaštitu žena. Tim povodom, 19. maja u 18 časova u domu zdravlja „Stari grad“, u prostorijama Preventivnog centra, biće održana Edukativna tribina o podizanju svesti kod ženske populacije o potrebi skrininga za rak grlića materice.

– Ovim putem pozivamo sve zainteresovane građane, a pretežno žensku populaciju, da prisustvuju ovoj tribini, saznaju vredne informacije, postave nam pitanja i razjasne sve dileme u vezi sa skriningom i ranim otkrivanje karcinoma grlića materice i dojke-rekla je dr Ana Danilović, zamenica predsednice opštine Stari grad.

Prema njenim rečima, na tribini će govoriti prof. dr Dragana Jovanović, gradska sekretarska za zdravstvo, doc. dr sci. med. Živko Perišić. načelnik odeljenja za ranu dijagnostiku karcinoma GAK “Narodni front i dr Vesna Pavlović, ginekolog iz D.Z. „Stari grad“.

Centar za edukaciju za skrining i rano otkrivanje karcinoma grlića materice za teritoriju grada Beograda, nalaziće se u prostorijama Doma zdravlja „Stari grad“, gde je planirana kontinuirana edukacija za specijaliste ginekologije i akušerstva svih domova zdravlja se teritorije Beograda. Za potrebe Edukacionog centra, ovaj Sekretarijat kupuje 10 bazičnih edukacionih mikroskopa, kao i jedan mikroskop sa video kamerom, vrednih više od 2 miliona dinara.