STAROGRADSKA OLIMPIJADA SPORTA

Gradska opština Stari grad, u saradnji sa Sportskom gimnazijom, organizuje u subotu, 12. oktobra, „Starogradsku olimpijadu sporta”, za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola.

Starogradski osnovci, reprezentativci svojih škola, u okviru „Starogradske olimpijada sporta”  takmičiće se i  prikazaće svoj talenat i veštinu u sedam sportskih igara prilagođenim njihovom uzrastu – u odbojci, basketu, malom fudbalu, povlavčenju konopca, u trci u paru sa vezanom nogom i na poligonu spretnosti.

„Starogradska olimpijada” održaće se u dvorištu Sportske gimnazije, od 12 časova, a kao uvod u ovo sportsko takmičenje, sa početkom u 10 sati startuje trka učenika III i IV razreda osnovnih škola – „Brzinom do zvezda”, koja se organizuje u saradnji sa Atletskim savezom Srbije.

Starogradske osnovce na terenima Sportske gimnazije, koja se nalazi na Dorćolu, u Ulici herceg Stjepana 7, očekuje pravi sportski dan, sjajno druženje i zanimljiva takmičenja, kao i pehari i medalje za najbolje.

„Važno je učestvovati” je stari olimpijski moto, a sve dodatne informacije starogradski osnovci mogu dobiti od svojih profesora fizičkog vaspitanja.