STAROGRAĐANI PREDALI TONU ELEKTRONSKOG OTPADA ZA RECIKLAŽU

Gradska opština Stari grad, u saradnji sa preduzećem „Set reciklaža“, organizovala je 24. i 25. juna, po peti put, „Eko vikend”, kod SRPC „Milan Gale Muškatirović”.

I pored izuzetno toplog i sparnog vremena, Starograđani su pokazali da brinu o životnoj sredini. Više od 30 sugrađana doneleo je svoj elektronski i električni otpad. Ukupno oko tonu dotrajalih uređaja.

Sugrađani su dolazili pešice ili sopstvenim automobilima. Donosili su neispravne električne aparate, komade bele tehnike, stare televizore, laptopove ili monitore koje više ne upotrebljavaju.

Za svoj trud, podršku i inicijativu da doprinesu ekološki čistijem Starom gradu dobili su i odgovarajuću materijalnu nadoknadu po cenovniku „Set reciklaže”.

– Nije mi prvi put učestvujem u ovakvoj akciji. Ovo je odlična ideja. Odazvao sam se s obzirom da ne stanujem daleko i da se na drugim mestima ne otkupljuju televizori – rekao nam je Starograđanin Vlada Zeković, koji je, uz pomoć prijatelja, uz neispravan televizor, dovezao usisivač, dve pegle i stari video-rekorder.

Zatekli smo i mladi par koji je za reciklažu doneo kompjutersku tastaturu, ali i jednu stariju Starograđanku, koja se interesovala i o drugim opštinskim eko aktivnostima i posebno o programima za naše penzionere i starije sugrađane.

Vladimir Dragutinović iz „Set reciklaže” istakao je da je akcija protekla veoma uspešno s obzirom da je kamion napunjen sa tonom električnog otpada, i da su se mnogi sugrađani raspitivali kada će se akcija ponoviti.

– Sugrađani su pohvalili našu akciju koju uspešno sprovodimo već nekoliko godina u saradnji i uz podršku ekološki odgovorne opštine Stari grad – istakao je Vladimir Dragutinović.