STARI GRAD NA FINALU SVETSKE RAGBI LIGE

Na poziv Britanske ragbi policijske asocijacije član Veća opštine Stari grad Petar Bojović i pomoćnik direktora SRPC „Milan Gale Muškatirović“ i trener reprezentacije Srbije u Ragbiju XIII Radoslav Novaković, boravili su od 29. novembra do 1. decembra, u poseti Mančesteru, u Velikoj Britaniji.

Domaćin je bio Jan Sibridž, predsednik Federacije. Gosti su 30. novembra prisustvovali finalu Svetske ragbi lige, utakmici između reprezentacija Novog Zelanda i Australije, na čuvenom stadionu Old Traford. Poseta je prerasla okvire sportskog susreta, jer su u okviru protokolarnih susreta, našu delegaciju primili gradonačelnik Naem Ul Hasan, i član Gradskog veća Džef Smit, zadužen za finansije i ljudske resurse.

Prijem je održan u gradskoj skupštini. U otvorenom i prijateljskom susretu razgovaralo se o potencijalnoj saradnji opštine Stari grad i grada Mančestera.Takođe, organizovana je i poseta glavnoj policijskoj stanici Mančestera, gde je goste iz Srbije primio glavni detektiv Ras Džekson. Domaćini su za goste iz Srbije organizovali i obilazak stadiona Fudbalskog kluba Mančester siti.