„STARI GRAD MISLI NA ZGRADE“: RASPISAN NOVI JAVNI KONKURS STAMBENIM ZAJEDNICAMA ZA UNAPREĐENJE SVOJSTAVA ZGRADA

Gradska opština Stari grad, u okviru programa „Stari grad misli na zgrade“, raspisala je 16. maja novi Javni konkurs stambenim zajednicama za dodelu sredstva za bespovratno sufinansiranje aktivnosti na unapređenju svojstava starogradskih zgrada.

Sredstva za učešće u finansiranju aktivnosti na unapređenju svojstava zgrade obezbeđuje Gradska opština Stari grad i mogu maksimalno iznositi 90% predračuna potrebnih finansijskih sredstava, s tim da je maksimalni iznos sredstava po jednoj stambenoj zajednici iznosi do 500.000,00 dinara, sa PDV-om.

Pravo na učešće  imaju sve registrovane stambene zajednice na teritoriji Gradske opštine Stari grad.

Aktivnosti na unapređenju svojstava zgrade podrazumevaju popravku krova, zamenu oluka, ulaznih vrata, interfona, podnih obloga, poštanskih sandučića, rasvete, molersko-farbarske radove, nabavku protivpožarnih aparata, uvođenje video nadzora i druge radove u cilju sprečavanja nastanka štetnih posledica po život ili zdravlje ljudi, životnu sredinu, privredu ili imovinu veće vrednosti, kao i radi poboljšanja uslova stanovanja na teritoriji Gradske opštine Stari grad.

Rok za podnošenje prijave je 8. 7. 2024. godine.

Učesnici javnog konkursa mogu preuzeti prijavni formular i prateću dokumentaciju u prilogu ove vesti.

Napominjemo da je u prethodnim ciklusima „Stari grad misli na zgrade“ obuhvaćeno 803 starogradskih zgrada u kojima je realizovano ukupno 1364 različitih oblika radova – okrečeno je 262 ulaza, 186 stambenih zajednica je opremljeno protiv požarnim aparatima, 138 zgrada je dobilo video nadzor,  123 interfone, novu rasvetu 38, dok su savremeni poštanski sandučići postavljeni u 67 starogradskih ulaza. Takođe, na spisku brojnih radova su i popravke krovova u 116 stambene zajednice, kao i zamena ili popravka dotrajalih oluka u 61 zgrada. Novu stolariju, ulazna vrata i prozore na zajedničkim delovima zgrada dobila je 201 stambena zajednica, dok su drugi građevinsko-zanatski i elektro-radovi urađeni u 172 starogradskih stambenih zgrada.

Sve dodatne informacije o novom konkursu „Stari grad misli na zgrade“ se mogu dobiti na zvaničnoj internet prezentaciji gradske opštine www.starigrad.org.rs, putem elektronske pošte sgmz@starigrad.bg.ls.gov.rs ili usluznicentar@starigrad.org.rskao i putem telefona 0800-077-775 opštinskog Uslužnog centra, svakog radnog dana od 09,00 do 14,00 časova.

 PRILOG- KONKURSNA DOKUMENTACIJA:

1. Uputstvo za učešće na konkursu „Stari grad misli na zgrade”

2.Tekst Javni konkurs „Stari grad misli na zgrade“ (skenirano)

3. Obrazac 1 – Prijavni formular

4. Obrazac 2- Izjava

5. Obrazac 3- Izjava

6. Model zapisnika sa sednice Skupštine stambene zajednice

7. Odluka o bespovratnom sufinansiranju aktivnosti na investicionom održavanju i unapređenju svojstava zgrade