SREDSTVIMA OPŠTINE I STANARA OBNOVLJEN KROV U ČUBRINOJ

Zahvaljujući opštinskoj akciji “Zajedno za vašu zgradu”, stanarima u Čubrinoj 6-8 više ne prokišnjava krov. Radovi, vredni oko pola miliona dinara finansirani su zajedničkim sredstvima opštine i stanara. Pre ove popravke, krov je prokišnjavao na nekoliko mesta i nije obnavljan najmanje 30 godina.

Radovi su trajali nedelju dana. Postavljene su drvene grede, izolacioni materijal… i kao najvažnije – plastificirani lim…a vrednost celog posla iznosi 505 000. dinara.

Makićima je svu pomoć besplatno pružao arhitekta Janko Krstić, koji je koordinirao radove. Pored opštinskih 200 000 dinara, u finansiranju je učestvovala cela familija Makić, “snalazeći se i zadužujući se “kreditima i kako su još sve znali i umeli… ”

Zgrada u Čubrinoj 6-8 sagrađena je 1959. godine i specifična je, zato što ima samo jedan ulaz, ali sa dva broja. Stanovi na levoj strani pripadaju broju osam a na desnoj broju šest.

Spoljna fasada napravljena od veštačkog kamena je očuvana ali je prljava i izgubila je svoju originalnu svetlo-plavu boju. Zanimljivo je da se u broju šest nalazi i gradska trafostanica koja pokriva taj deo centra grada (u blizini su “Tanjug”, “Narodna banka”…)