SLIKE ZA POMOĆ ŽENAMA OBOLELIM OD RAKA DOJKE

U galeriji „Eurocentar“ u Makedonskoj ulici, 2. juna, otvorena je izložba „Uspomenama u pohode“ Dušice Brguljan. Izložba je organizovana u saradnji sa Dobrovoljnim fondom Katarine Rebrače i opštinom Stari grad. Mirjana Božidarević, predsednica opštine Stari grad je u ime Opštine kupila dve slike, kao pomoć, koja će otići Institutu za radiologiju i onkologiju, i ženama koje se bore sa rakom dojke.

Na slikama Dušice Brguljan su delovi Starog grada kakve smo videli u knjigama o prošlosti grada. Terazije, Saborna crkva, Dorćol, Dečanska ulica, Varoš kapija, Sahat kula…

– Zanesena patinom beogradskog ambijenta, želja mi je bila da ga originalno ispoljim u reljefima, da ispunim srž plastike. U neku ruku sam pokušala da kroz umetnost dodam snagu vremenu. Mislim da je to moguće i to me tera da na ovakav način svemu udahnem sadašnji trenutak – opisala je izložbu Dušica Brguljan.

Svi koji žele da pomognu ženama na Onkološkom institutu mogu da kupe slike koje su izuzetno snižene i mogu se kupiti za 200 evra. Izložba je otvorena do 5. juna.