ŠKOLA RODITELJSTVA „ČAROLIJA”: EDUKATIVNO DRUŽENJE SA BUDUĆIM RODITELJIMA NA SVETSKI DAN OČEVA (16. JUN)

Škola roditeljstva „Čarolija”, povodom Međunarodnog meseca roditeljstva i Svetskog dana očeva, 16. juna organizuje edukativno druženje sa budućim roditeljima   u   velikoj sali   opštine Stari grad, Makedonska 42, sa početkom u 10 časova.

Na Svetski dan očeva, u okviru kampanje Unicef-a (Dečji fond Ujedinjenih nacija) „Svaki trenutak je važan”, uz partnersku podršku ove svetske organizacije, Gradske opštine Stari grad i kompanije CORD i PS – Beograd, očekuje se da druženje okupi buduće roditelje kojima će se pružiti sve potrebne informacije i edukacija o trudnoći, porođaju, kao i o nezi novog člana porodice.

Ovo je jedinstvena prilika za interaktivnu komunikaciju i postavljanje pitanja, kako zdravstvenim radnicima, tako i predstavnicima brendova, poručuju iz  Škole roditeljstva „Čarolija” i naglašavaju da je „dijalog jako bitan i da očekuju da da roditelji aktivno učestvuju u edukaciji”.

Druženje ima za cilj da pomogne roditeljima i starateljima da naprave izbore koji će dovesti do optimalnog razvoja njihove dece, kako bi svako dete dobilo šansu za najbolji početak u životu i dobre osnove za budućnost.

Teme koje će se obraditi su bitne za sve roditelje, od pripreme za porođaj, samog porođaja, do brige za novorođenče, sa posebnim osvrtom na ulogu tate :

  • Dobrodošli u porodilište
  • Primena epiduralne anestezije
  • Prisustvo tate na porođaju
  • Matične ćelije i njihova primena u savremenoj medicini
  • Uloga tate u trudnoći, tokom porođaja i roditeljstvu
  • Tata, moja najveca podrska pri dojenju
  • Baby handling
  • Nega kože bebe

Na kraju edukativnog druženja buduće roditelje očekuje i praktična radionica obrade pupka, kupanja i povijanja bebe.

Iz Škole roditeljstva „Čarolija”, koja promoviše pozitivno – podsticajno roditeljstvo, sa željom da istakne ulogu i značaj porodice, porodičnih vrednosti i odgovornosti u odrastanju dece, poručuju da će se brojni „sponzori i partneri predstaviti sa svojim proizvodima, a tom prilikom svaka trudnica može direktno, za štandom, saznati sve što je zanima i upoznati se sa benefitima njihovih proizvoda”.

Škole roditeljstva „Čarolija”, Unicef i Gradska opština Stari grad pozivaju sve buduće roditelje da se pridruže edukativnom razgovoru i da budu deo kampanje  „Svaki trenutak je važan!” Dečjeg fonda Ujedinjenih nacija.

Prijavom se evidentirate za učešće u nagradnoj igri, a za buduće roditelje predviđeni su i vredni pokloni koji će im biti od velike pomoći.

Učešće na edukaciji je besplatno, uz obaveznu prijavu na :

E-mail: skolaroditeljstva.carolija@gmail.com     

Dobrodošli u porodilište!