SHVATANJE I ZNAČAJ PORODICE U SAVREMENO DOBA

„Centar razvoja životnih vrednosti“ organizuje 27. oktobra, od 18 sati, predavanje na temu „Shvatanje i značaj porodice u savremeno doba“, u svečanoj sali Gradske opštine Stari grad, Makedonska 42.

Predavanje će održati Maja Vojinović, diplomirana pedagoškinja sa radnim iskustvom u obrazovanju, i dugogodišnja saradnica nevladinih organizacija i Jasna Đorđević, diplomirana psihološkinja, porodična savetnica, stručna saradnica i profesorka psihologije sa desetogodišnjim iskustvom rada u prosveti. Obe su sarađivale na projektima Instituta za psihologiju i Instituta za pedagogiju.

Sadržaj predavanja:

– Izbor partnera

– Vrste porodice

– Dečija slika sveta

– Razvojno – edukativni program o porodici

Gradska opština Stari grad i „Centar razvoja životnih vrednosti“ pozivaju sve zainteresovane sugrađane da prisustvuju predavanju čije se teme odnose na donošenje važnih životnih odluka u ličnom i porodičnom životu u savremenom društvu – od izbora i slaganja sa partnerom i zdravog odnosa koji bi doveo do skladne porodice, upoznavanja sa osnovnim etapama psiho-socijalnog razvoja deteta i pružanje saznajne podrške roditeljima u boljem razumevanju njihove uloge i odgovornosti u razvoju deteta do koncepta razvojno – edukativnog programa, nastalog iz potrebe postizanja najboljih rezultata u razvoju međuljudskih odnosa u cilju očuvanje zaštitne i vaspitne funkcije porodice, prevazilaženje porodičnog disbalansa, podizanja roditeljske kompetentnosti za pružanje podrške deci, kao i razvijoja modela kompenzatornog vaspitanja i vaspitne odgovornosti.

Organizatori su se potrudili da predavanje bude propraćeno kratkim filmovima, zanimljivim ilustracijama i primerima.

Ulaz je slobodan.