SG VIKEND VODIČ

➽ Petak, 24. mart

U Kući Đure Jakšića u Skadarliji večeras se održava predstavljanje knjige Miloša M. Šćepanovića „Od sna ukradeno”. Program počinje u 19 časova. U isto vreme u „Parobrodu” počinje projekcija filma „Oslobođenje Skoplja”, reditelja Danila i Radeta Šerbedžije. U 20.30 počinje film „Rekvijem za gospođu J”, sa Mirijanom Karanović u glavnoj ulozi.

​Četrnaesti Beogradski festival igre, jedna od najznačajnijih evropskih i svetskih plesnih manifestacija, počinje večeras pod sloganom „Velika igra”.

Beograđani po prvi put imaju priliku da na velikom video bimu, koji je postavljen na Trgu Republike, od 20 sati, prate prenos iz Sava centra. Nakon svečanog otvaranja nastupa Balet Britanske Kolumbije (Balet BC) sa komadima „Usamljeni eho Kristal Pajt i „Bil” Šaron Ejal.

➽ Subota, 25. mart

U bioskopu „Dragan Gaga Nikolić” i u subotu se prikazuju filmovi „Oslobođenje Skoplja” i „Pekvijem za gospođu J”, dok se u Kući Đure Jakšića, od 19 časova igra monodrama Aleksandra Popovića „Franše D’epere na Južnom bulevaru”, u izvođenju dramskog umetnika Jovice Jašina.

Besplatno razgledanje Beograda tramvajem, popularna tura uz pratnju vodiča „Tramvaj zvani Beograd“, startuje sa okretnice kod Zoo-vrta (Tadeuša Košćuškog), a tramvaj se kreće od Kalemegdana, preko pristaništa, Karađorđevom pored Železničke stanice, Nemanjinom, Resavskom, Bulevarom kralja Aleksandra do Vukovog spomenika, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona, Cara Dušana do Beka. Vožnja traje 60 minuta, a broj mesta je ograničen na 25, pa se svi zainteresovani unapred moraju prijaviti u info-centru Turističke organizacije Beograda, Knez Mihailova 5.

➽ Nedelja, 26. mart

Tradicionalno na Kolarcu nedeljni koncerti su besplatni. Ovog puta, sa početkom u 15 časova, nastupaju talenti na flauti u sklopu 47. Međunarodnog takmičenja muzičke omladine.