SG VIKEND VODIČ

➽ Petak, 17. mart

Izložba „Vikipedija” o glumcu Draganu Gagi Nikoliću u UK „Parobrod” traje do subote, 18. marta. Uz izložbu, od 19 časova biće prikazan film „Banović Strahinja”. U 22 sata biće otvorena izložba „Belgrade calling”, u organizaciji Fotografskog kluba Beograd.

U kući Đure Jakšića u Skadarliji u 19 časova počinje koncert Hedviga Svimbergea, belgijskog klarinetiste i kompozitora iz Briža.

➽ Subota, 18. mart

Poslednji dan izložbe o Gagi Nikoliću i projekcija filma „Neka druga žena” počinje u 19 časova. Takođe, u UK „Parobrod” zakazana je besplatna prezentacija nove alternativne terapije i sistema isceljenja „Emotional Gates Therapy” osnivača i predavača Lionela Gunja. Radionice se održavaju 18. i 19. marta, sa početkom u 9.30, u organizaciji Kulturifik-a. Broj mesta je ograničen.

Besplatno razgledanje Beograda tramvajem, popularna tura uz pratnju vodiča „Tramvaj zvani Beograd“, startuje sa okretnice kod Zoo-vrta (Tadeuša Košćuškog), a tramvaj se kreće od Kalemegdana, preko pristaništa, Karađorđevom pored Železničke stanice, Nemanjinom, Resavskom, Bulevarom kralja Aleksandra do Vukovog spomenika, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona, Cara Dušana do Beka. Vožnja traje 60 minuta, a broj mesta je ograničen na 25, pa se svi zainteresovani unapred moraju prijaviti u info-centru Turističke organizacije Beograda, Knez Mihailova 5.

U svečanoj sali opštine Stari grad održavaju se koncerti učenika dve starogradske muzičke škole. Javni čas učenika MŠ „Dr Vojislav Vučković” počinje u 18 časova, a nastup učenika iz MŠ „Mokranjac” zakazan je za 19.30 sati. Ulaz je slobodan za sve Starograđane.

➽ Nedelja, 19. mart

U UK „Parobrod” nastavljaju se radionice nove alternativne terapije i sistema isceljenja „Emotional Gates Therapy” osnivača i predavača Lionela Gunja, sa početkom u 9.30 sati.

Tradicionalno na Kolarcu prepodnevni nedeljni koncerti su besplatni. Ovog puta, sa početkom u 11 časova, nastupaju talenti Škole za muzičke talente iz Ćuprije. U galeriji Kolarca u toku je izložba slika Milana Kralja, koja traje do 2. aprila.