SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Plan budžetske potrošnje i dodela pomoći

Na sednici Opštinskog veća Starog grada, održanoj 18. januara, prihvaćen je program korišćenja dela sredstava budžeta opštine koji ne spada u klasičnu budžetsku potrošnju. Radi se o sumo od 456.044 000 dinara. Delom ove sume finansirafće se razni programi, manifestacije i akcije koje su od interesa za opštinu. Blizu 80 miliona dinara planirano je za Javno preduzeće Sportski centar “Milan Muškatirović”. Za sanaciju i investiciono održavanje ustanova obrazovanja i kulture planirano je 40 miliona dinara. Isto toliko namenjeno je društvenim organizacijama, manastiru Visoki Dečani i Pećkoj patrijaršiji i finansiranju političkih stranaka, a najveći deo te sume – 26.540 000 dinara, u vidu jednokrtnih dotacija, biće dodeljen sportskim organizacijama, udruženjima građana, verskim zajednicama i ostalim neprofitnim institucijama.

Odlučeno je, pored ostalog, o dodeli 158.000 dinara Savezu studenata iz Beograda za odlazak njihove delegacije na Evropsko univerzitetsko prvenstvo koje se od 2. do 5. marta održava u Barseloni. Centru za teoriju i praksu izvođačkih umetnosti iz Beograda dato je 9.000 dinara na ime finasijske pomoći za snimanje kratkog igranog filma “Deca” rediteljke Marte Popivode, studentkinje treće godine FDU, dok je Sportskom udruženju Geografskog fakulteta “Jovan Cvijić” iz Beograda dodeljeno 98.000 dinara za kotizacija za takmičenja i sportsku opremu. Centru za istraživanje zločina nad srpskim narodom u Bosni i Hercegovini u periodu između 1992. i 1995. godine dodeljeno je 80.000 dinara.

Ovom prilikom odlučeno je da se izdvoji i 100.000 dinara za Regionalni centar za talente – Beograd II. Sredstva su namenjena anhažovanju mentora za rad sa talentovanima. Najzad, odobrena je i suma od 250.000 dinara za pozorište “Boško Buha”, odnosno za otkup karata za predstave koje će se igrati na Savindan, 27. januara u 11 i 17 sati. Predstave se igraju za učenike trećeg i četvrtog razreda starogradskih osnovnih škola.