SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA STAROG GRADA

Na današnjoj sednici Opštinskog veća Starog grada odlučeno je o dodeli novčane pomoći većem broju starogradskih škola. Baletskoj školi «Lujo Davičo» dodeljeno je 268.500 dinara za usavršavanje nastavnika i nabavku obuće za scenske nastupe učenika ove škole. Elektrotehničkoj školi «Nikola Tesla» dodeljeno je iz opštinskog budžeta 288.000 dinara za nabavku alata, repromaterijala i tehničkih uređaja neophodnih za održavanje škole i nastave u njoj. Veće je odlučilo da sa 450.000 dinara učestvuje u finansiranju projekta «Biblioteka u savremenoj nastavi» za Prvu beogradsku gimnaziju. Ovaj projekat odobren je i delimično finansiran od strane Svetske banke. Iz opštinskog budžeta dodeljeno je i 225.000 dinara Muzičkoj školi «Stanković» za održavanje prostorija zgrade u Dečanskoj 6, dok je Osnovnoj školi «Vuk Karadžić» dodeljeno 100.000 dinara za nabavku opreme za učionice nižih razreda.

Opština Stari grad finansira građevinsko-zanatske radove, obnovu građevinske stolarije i uređenje toaleta za publiku Muzeja primenjene umetnosti. Vrednost radova je 1.290 000 dinara

Po sprovođenju postupaka javnih nabavki Veće je dodelilo ugovor preduzeću «Solenoid» za izvođenje enterijerskih radova i radova na elektro mreži zgrade Biblioteke grada u Knez-Mihailovoj 56. Vrednost radova je 1.480 420 dinara. Ugovor za izvođenje radova na restauraciji fasada u Srebreničkoj 2 i 4 dodeljen je preduzeću «Ornament investinženjering» iz Beograda. Vrednost radova (bez PDV) je 4.076 868 dinara.