SAVET ZA EKOLOGIJU OBELEŽIO DAN DUNAVA

Gradska opština Stari grad, Savet za ekologiju Gradske opštine Stari grad, Turistička organizacija Beograda i Javno vodoprivredno preduzeće „ Beograd vode“, povodom obeležavanja 29. juna – Međunarodnog dana Dunava organizovali su promotivnu vožnju brodom „ Beograd 25“ koji vlasništvo SRPC „ Milan Gale Muškatirović“.

U ume JP SRPC „Milan Gale Muškatirović, prisutne je pozdravio direktor marketinga JP SRPC „MGM“ Čedomir Šoškić rekavši da je u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda od ove godine brod „Beograd 25“ uvršten u turističku ponudu Beograda. „ Brod će voziti sve zainteresovane Beograđane i turiste na relaciji Dorćol (ispred SRPC „MGM“ – Ada Međica – Dorćol“. Od ove godine brod polazi svakog radnog dana u dva termina, u 18.30 i u 20.20 časova. Cena karte za decu iznosi 150 a za odrasle 300 dinara. Šoškić je najavio i to da će brod od 8 ujutru biti dostupan i za različite programe: đačke ekskurzije, rođendane, izlete.

Ana Danilović, zamenica predsednice Opštine, zahvalila se prisutnima na dolasku rekavši između ostalog da „ današnjim obilaskom Beograda sa reka želemo da ukažemo na akcije koje preduzima savet za ekologiju GO Stari grad tokom čitave godine. Ove godine po prvi put obeležavamo Dan Dunava ali s obzirom da naš grad leži na dve reke ubuduće ćemo što više razvijati ekološku svest kod sugrađana i pozivati ih da siđu na reke.“

Savetnik direktora Javno vodoprivrednog preduzeća „ Beograd vode“ Ivan Karić, rekao je da ovo preduzeće tek ove godine osnovano i da će preuzeti nadležnosti onih komunalnih preduzeća koja su se do sada brinula o vodama i priobalju.“ Ovo je prva akcija u kojoj učestvuju „ Beograd vode“ ali se nadam da će ih u budućnosti biti sve više. Prva nadležnost ovog preduzeća jeste odbrana Beograda od poplava, ali ćemo od JKP „ Zelenilo – Beograd “ preuzeti i uređenje priobalja i svih ostalih voda“, rekao je Karić i dodao da se se preduzeće starati o blizu 70 kilometara reka Dunava i 60 kilometara Save.