SA SEDNICE OPŠTINSKOG VEĆA

Mirjana Božidarević, predsednica opštine Stari grad, upoznala je članove Opštinskog veća, na sednici održanoj 23. novembra, sa pismom koje se stiglo iz Rektorata Univerziteta u Beogradu u kome se zahvaljuju na odobrenim sredstvima za nabavku telefonske centrale kao i na razumevanju za potrebe Univerziteta da se unapredi sistem kumunikacije sa članicama i srodnim ustanovama u zemlji i svetu.
Predsednica opštine se nedavno vratila iz Budimpešte, gde je zajedno sa Milanom Majstorovićem, članom Opštinskog veća, posetila opštinu Erbežet varoš. Ovo je samo nastavak veoma uspešne saradnje dve opštine u zajedničkom projektu modernicacije administracije i realizaciju EXCHANGE programa. Dobra saradnja nastaviće se bratimljenjem sa budimpeštanskom opštinom, kada gradonačelnik Erbežet varoši bude gost na slavi opštine Stari grad, Cveti.
Na sednici Veća dodeljene su tradicionalne nagrade najboljim policajcima iz OUP-a Stari grad, Rečne milicije i najboljem vatrogascu u proteklom mesecu.
Đaci četvrtih razreda starogradskih osnovnih škola i učenici iz Goraždevca sa Kosova i Metohije dobiće knjigu “Beograd-prestonica Despota Stefana”, autora Irine Damnjanović i Vere Batanović Lalović. Planira se da đaci dobiju knjige sa Svetog Savu.
Iz budžeta opštine Stari grad dodeljeno je 150.000 humanitarnoj organizaciji “Mati Tatijana” manastira Gračanica, kao pomoć najmlađoj populaciji na Kosovu i Metohiji. Udruženju za pomoć osobama sa Daunovim sindromom dodeljeno je 100.000 dinara. Iz budžeta opštine dodeljeno je 50.000 dinara Udruženju građana za kreativnu stimulaciju “Studio”. U njihovoj galeriji se izlažu radovi iz oblasti primenjene umetnosti mladih sa smetnjama u razvoju.