SA SEDNICE OPŠTINSKOG VEĆA

Jedan broj izbeglih i prognanih lica iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao i interno raseljenih lica sa Kosova i Metohije, obratio se našoj opštini za pomoć pri lečenju. Za materijalno-humanitarnu pomoć izbeglicama u budžetu opštine za ovu godinu je odvojeno 400.000 dinara a pomoć je ovoga puta pružena za devetoro lica po pet i za jedno lice u iznosu od jedanaest hiljada dinara.
Opština je pomogla i prvu fazu za realizaciju projekta “Pokrenimo mlade”, zatim, finansirala je put za Kijev u okviru Evropskog parlamenta mladih.
Simfonijski orkestar RTS imao je veliki uspeh u Atini. Opština Stari grad je finansirala deo troškova puta za Atinu u iznosu od 320.000 dinara.
Venecijanski bijenale je više od jednog veka najprestižnija kulturna manifestacija u svetu. Ovog novembra na uglednoj arhitektonskoj smotri predstaviće se i Stari grad. Za učešće na Venecijanskom bijenalu arhitekture udruženju građana “Projekat Beograd” odobreno je 370.000 dinara.
Muzičkoj školi “Vučković” u uzvratnu posetu dolazi orkestar iz Cervignana iz Italije, sa kojim su u maju započeli saradnju prilikom gostovanja orkestra “Tango Juventud”. Među gostima biće i gradonačelnik ovog italijanskog grada. Za pokrivanje dela troškova uzvratne posete odobreno je 400.000 dinara.
Na kraju sednice Opštinskog veća predsednica opštine je upoznala je sve prisutne da je naša opština dobila zahvalnicu od Fizičkog fakulteta za finansijsku pomoć kojom su nabavili kompjutere.