RADIONICA „DIZAJN IGRALIŠTE“

U holu opštine Stari grad danas je Ana Danilović, zamenica predsednice opštine Stari grad otvorila izložbu Kreativne međunarodne radionice „Dizajn igralište“ koja se po drugi put održava u Beogradu. Zamenica predsednice opštine je izrazila veliko zadovoljstvo što je opština Stari grad bila u prilici da pomogne ovim mladim ljudima, ali da su na današnjoj izložbi oni domaćini.

Radionica je okupila srednjoškolce iz Mađarske, Italije i Bugarske, koji sa svojim domaćinima, učenicima Tehničke škole „Drvo art“, izrađivali komade nameštaj. Tema radionice je „Klupa za enterijer javnog prostora“.

– Međunarodna radionica „Dizajn igralište“ je rezultat uspešne saradnje koju je Tehnička škola „Drvo art“ tokom proteklih godina ostvarila sa školama iz Italije, Mađarske i Bugarske. Cilj saradnje je razmena iskustava učenika i nastavnika iz Srbije sa njihovim kolegama iz zemalja Evropske unije, ali i promocija i približavanje Beograda i Srbije mladima iz Evrope. Da je malo toga što nas razdvaja pokazala su lepa prijateljstva, zajednička interesovanja i ogromna kreativna energija koja se stvara tokom svakog susreta. Upravo zbog toga, partnerske škole su izrazile želju da se ponovo susretnemo u našem gradu i da ova radionica postane tradicionalna. Značaj radionice prepoznali su Gradski sekretarijat za obrazovanje i opština Stari grad, koji su i ove godine podržali inicijativu „Drvo art“ škole – istakla je dr Zorica Đoković, direktorka škole.

Ove godine svoju kreativnost pokazali su učenici Dizajnerske škole iz Beograda, Roth Gyula Gyakolo szakkozepisola es kollegium iz Šoprona (Mađarska), IPSIA Brugnera iz Brunjere (Italija), Nacionalna gimnazija za primenjenu umetnost „Trevnenska škola“ iz Travne (Bugarska) i „Drvo art“ škola.