„STARI GRAD MISLI NA TEBE“ – POTPISAN PROTOKOL O SARADNJI OPŠTINE STARI GRAD I NARODNOG POZORIŠTA

Predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović i upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić Kominac potpisali su Protokol o saradnji, u okviru opštinskog programa „Stari grad misli na tebe“.

Današnjem događaju u Narodnom pozorištu prisustvovali su v.d. direktorka Ustanove kulture „Parobrod“ Marija Pavlović i zamenik upravnika Narodnog pozorišta Dimitrije Ilić.

Upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić Kominac  je podsetila da opština i nacionalni teatar već imaju dobru saradnju i istakla da je program „Stari grad misli na tebe“ odličan jer ističe partnerstvo i zajedništvo u ovako teškoj situaciji koju je uzrokovala pandemija korona virusa.

„Ideja o starogradskoj kartici je odlična, a Narodno pozorište će Starograđanima omogućiti 20 odsto popusta na ulaznice za  predstave na našem repertoaru. Na taj način privlačimo i stičemo novu publiku, a što je najvažnije opština i Narodno pozorište misle jedni na druge, na svoje sugrađane i publiku. Ponavljam, samo zajedništvo u ovako teškim situacijama nas zbližava i oplemenjuje“, rekla povodom potpisivanja protokola o saradnji upravnica Ivana Vujić i najavila nastavak saradnje na novim i sličnim kulturnim programima, poput „Opere u vašem kraju, na dobrobit svih građana Starog grad.

„Stari grad“ je centralna gradska opština na kojoj se nalaze brojne kulturne institucije i ustanove od nacionalnog značaja. Narodno pozorište u Beogradu predstavlja jednu od najreprezentativnijih i najznačajnijih kulturnih institucija Srbije i zato nam je izuzetna čast i zadovoljstvo što se odvazvalo pozivu da bude naš partner na ovom projektu. Naša ideja je da uspostavimo saradnju sa svim ustanovama i institucijama kulture u našoj opštini u nameri da zajedno, kroz program Stari grad misli na tebe“, promovišemo bogatu kulturnu baštinu i omogućimo Starograđanima dostupnost i pristupačnost raznovrsnim kulturnim sadržajima“, istakao je ovim povodom predsednik opštine Radoslav Marjanović.

Program „Stari grad misli na tebe“ je osmišljen tako da Gradska opština Stari grad, u saradnji sa partnerima, omogući našim sugrađanima brojne kulturno umetničke, rekreativne i sportske programe, koji su namenjeni različitim uzrastima i potrebama Starograđana.

Program „Stari grad misli na tebe“ možete preuzeti na sledećem linku.