PROLEĆNA IZLOŽBA U KUĆI ĐURE JAKŠIĆA

Kulturna događanja, u aprilu, u Kući Đure Jakšića, započela su 1. aprila otvaranjem 14. Prolećne izložbe, Udruženja ljubitelja umetnosti „Široka staza“iz Zemuna. Na ovoj međunarodnoj izložbi učestvuje 37 učesnika iz 7 zemalja. Izložbu je otvorila Akiko Koga sa Tokyo College of Photgraphy, koja je ujedno bila selektor za radove iz Japana i učesnik izložbe i Boško Đuričković, direktor Udruženja umetnika i ljubitelja umetnosti „Široka Staza“.

U kući „Đure Jakšića“ pored brojnih umetnika i gostiju iz Japana, Makedonije, Kipra, Velike Britanije, Slovenije, Mađarske i Srbije izložena je i slika Miroslave Stopić, člana Opštinskog veća Starog grada. Na izložbi su zastupljene različite tehnike umetničkog izražavanja od fotografije, skulpture, mozaika, grafike, slikanja u tehnikama: ulja, akrila, gvaša, akvarela…

U otvaranju izložbe u muzičkom delu učestvovao je ansambl „Flauto Dolce“ na čelu sa uglednim umetnikom Ljubomirom Dimitrijevićem.

Udruženje umetnika i ljubitelja umetnosti „Široka staza“ postoji od 1996. godine i članovi u likovnom delu su umetnici iz 40 zemalja, njih preko 400.

Izložba će biti otvorena do 10. aprila.