Projekcije – jul 2022.

Otvoreni bioskop

Starogradski bioskop na otvorenom – Kosančićev venac
Projekcije počinju u 21:00

 

Datum: 02.07.
Satnica: 21:00
Mesto: Kosančićev venac
Naziv filma: Mali twist
Režija: Robert Guédiguian

U glavnom gradu Malija, Bamaku, 1960. godine omladina otkriva rokenrol tek uvezen sa zapada i sanja o političkoj revoluciji. Tokom jedne igranke, mladi socijalista Samba zaljubljuje se u živahnu Laru koja je pred udajom. Da bi izbegla prinudni brak, Lara beži sa Sambom, ali im njen budući suprug ne dozvoljava da da sanjaju zajedniču budućnost.

 

Datum: 03.07.
Satnica: 21:00
Mesto: Kosančićev venac
Naziv filma: Titane
Režija: Julia Ducournau

Titane otvara scena saobraćajne nesreće u kojoj je povređena devojčica Aleksija, pa joj je zbog težine povreda u glavu ugrađena titanijumska ploča. Nekoliko godina kasnije, devojčica je sada profesionalna plesačica poznata po svojim prilično provokativnim plesnim pokretima koje izvodi na automobilu. Nakon jednog nastupa ubija čoveka koji joj je tražio autogram i po njenim postupcima jasno zaključujemo da joj to nije prvi put.

 

Datum: 09.07.
Satnica: 21:00
Mesto: Kosančićev venac
Naziv filma: Skok- Nataša Kovačević
Režija: Ivica Vidanović

Dugomentražni dokumentarni film „Skok” je priča o zadivljujućem životnom „kambeku” košarkašice Nataše Kovačević, ali i njenoj misiji da kod drugih ljudi, sličnih sudbina, probudi borbeni duh i motivaciju da se prebrode naizgled nepremostive prepreke. Ovaj film je i omaž svima onima koji su joj pomogli da u 19. godini ostane uspravna posle gubitka noge u saobraćajnoj nesreći u Mađarskoj, 7. septembra 2013, ali i da napravi podvig kakav nije zabeležen u istoriji sporta. Njen povratak na košarkaški teren bio je više od svih velikih sportskih „kambek-ova” koji su ušli u anale i postali inspiracija fanova širom planete.

Datum: 10.07.
Satnica: 21:00
Mesto: Kosančićev venac
Naziv filma: Boiling point
Režija: Philip Barantini

Boiling point je drama koja prati ono što se dešava „iza scene“ u jednom užurbanom i prepunom restoranu. Priča jednostavno posmatra sve odnose i sukobe koje se dešavaju u ovom radnom okruženju i sve što gledamo nam je predstavljeno sa impresivnim, na momente neprijatnim stepenom verodostojnosti i uverljivosti. Od momenta kada Endi uđe u kuhinju mi smo uvučeni u uzbudljiv i stresan svet o kome većina nas malo zna.

 

Datum: 16.07.
Satnica: 21:00
Mesto: Kosančićev venac

FDU VIKEND – BLOK FILMOVA

– “Influenser” – Branko Andrić
– “Ubistvo radi ubistva ili umetnost radi umetnosti” – David Jovanović
– “Ludi” – Luka Mihailović
– “Sve kako treba” – Nikola Stojanović
– “Šerbet” – Nikola Stojanović
– “Novi TV” – Nina Ognjanović
– “Plaču” – Nina Ognjanovič
– “Dinosaur” – Siniša Cvetić
– “Izvršenje” – Siniša Cvetić
– “Slobodni skakači” – Doroteja Kovačević

Datum: 17.07.
Satnica: 21:00
Mesto: Kosančićev venac

FDU VIKEND – BLOK FILMOVA

– “Najkraći dan” – Aleksa Mihajlović
– “Matura” – Gvozden Ilić
– “Rebra” – Gvozden Ilić
– “Daljina” – Ilija Petrović
– “Slavko” – Jelisaveta Nikolić
– “Pitomci” – Jovan Dimoski
– “Ništa se nije čulo” – Pavle Pavlović

 

Datum: 23.07.
Satnica: 21:00
Mesto: Kosančićev venac
Naziv filma: Čekajući Handkea
Režija: Goran Radovanović

Saznavši da je Peter Handke dobio Nobelovu nagradu za književnost 2019, vinar Srđan Petrović, iz Velike Hoče sa Kosova, odlučuje da postavi ploču sa reljefnim likom pisca na svojoj vinariji u kojoj je slavni pisac više puta boravio. Postavljanje ploče zahvalnosti slavnom piscu u izopštenoj, izolovanoj i getoiziranoj enklavi okruženoj albanskom većinom, kakva je Velika Hoča, postaje svojevrsna sizifovska akcija koja razotkriva svu dramu života preostalog srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

 

Datum: 24.07.
Satnica: 21:00
Mesto: Kosančićev venac
Naziv filma: Everything everywhere all at once
Režija: Dan Kwan, Daniel Scheinert

55-godišnja kineska imigrantkinja uhvaćena je u ludu avanturu, u kojoj samo ona može da spasi svet istražujući druge svemire povezujući se sa životima koje je mogla voditi. Nažalost, ovo je uvlači u još veću avanturu kada se nađe izgubljena u beskonačnim svetovima multiverzuma.

 

 

Datum: 30.07.
Satnica: 21:00
Mesto: Kosančićev venac
Naziv filma: Kelti
Režija: Milica Tomović

Beograd 1993. godina. Srbija je u ratu, ljudi pate zbog sankcija i inflacije, ali se svi trude da pomognu koliko mogu. Majka Marijana drži porodicu na okupu, dok njen suprug živne samo u prisustvu ćerkice Minje koja mu ulepšava tmurnu svakodnevnicu. Minja slavi osmi rođendan.U dnevnoj sobi, Minja i njeni školski drugovi se zabavljaju obučeni u kostime, dok se za to vreme odrasli okupljaju u kuhinji. Pijano veče puno duvanskog dima, koketiranja i alkohola uzima svoj danak.

 

Datum: 31.07.
Satnica: 21:00
Mesto: Kosančićev venac
Naziv filma: Flag day
Režija: Sean Penn

Otac živi dvostrukim životom, on je pljačkaš banka i prevarant a sve to čini kako bi kako bi prehranio svoju kćerku i obezbedio joj sigurnu budućnost…