PROGLAŠENE NAJLEPŠE BAŠTE – TERASE NA STAROM GARDU

Proglašene najlepše bašte, terase na Starom gardu

U organizaciji Saveta za ekologiju Gradske opštine Stari grad u kući Đure Jakšića u Skadarliji održano je proglašenje najlepših bašta i balkona na teritoriji opštine Stari grad.

Okupljene nagrađene učesnike i novinare pozdravila je Andrea Simonov zahvalivši se svima koji su učestvovali u ovoj tradicionalnoj akciji.

„ Opština Stari grad i Savet za ekologiju već dvadeset godina sprovode akciju proglašavanja najlepših bašta, terasa, balkona na svojoj teritoriji. Sve je počelo 1989. godine i evo ove godine slavimo jubilej postojanja“, rekla je predsednica Gradske opštine Stari grad Mirjana Božidarević, dodala da „ danas sve beogradske opštine proglašavaju najlepše zelene površine na svojoj opštini a na nivou grada JKP „Zelenilo Beograd“ sprovodi akciju „Za Zeleniji Beograd“ kojom na nivou grada proglašava najuspešnije. Raduje me što ove godine imamo više učesnika jer tako ćemo samo ulepšati našu opštinu koja nažalost osim Kalemegdana nema mnogo zelenih površina“. rekla je Mirjana Božidarević i čestitala svim učesnicima akcije.

Ana Danilović, zamenica predsednice je u ime opštine i Saveta za ekologije uručivala nagrade. Nagrađeni su dobijali novčane nagrde, diplome, statue dživdžana i platnene torbice. Prvo mesto nagrađeno je sa 25.000 dinara, drugo sa 20.000 dok je treće nagrađeno sa 15.000 dinara.

U kategoriji za najlepše dvorište poslovnog prostora prvo mesto proglašeno je dvorište Predškolske ustanove „Dečji dani“ – vrtić „Skadarlija“. Za najlepšu baštu proglašena je bašta restorana „Šešir moj“. S obzirom na višegodišnje osvajanje prvog mesta, vlasnik restorana gospodin Vlada Ilić ove godine je novčanu nagradu „ustupio“ Crvenom krstu Stari grad. Za najlepši restoran piceriju proglašen je restoran „Orao“ čiji se vlasnik takođe odrekao novčane nagrade u korist Crvenog krsta Stari grad. Najlepši restoran splav ove godine od strane članova žirija Saveta za ekologiju proglašen je splav „Vodenica“.

U kategoriji za najlepšu terasu – balkon je prvo mesto osvojila terasa Zagorke Raosavljević u Ulici Solunska 25. Drugo mesto osvojila je terasa gospođe Darinke Matić – Marović i nalazi se u Ulici Tadeuša Košćuška 68, dok su treće mesto su podelile dve terase: jedna se nalazi u Ulici Đorđa Jovanovića 21 i vlasništvo je gospođe Nede Mijatović. Druga terasa nalazi se u Ulici Tadeuša Košćuška 74 i vlasništvo je gospođe Radice Dragović.

Za najlepše dvorište – među blokovski prostor prvo mesto je pripalo Kosti Pjaniću iz Pajsijeve 1, drugo mesto osvojio je Mirko Šćekić iz Ulice Braća Baruh 1, dok je treće mesto osvojila Gordana Vidović iz Brankove ulice 22.

U kategoriji za najlepšu krovnu terasu proglašena je terasa Sofije Nenadović iz Kapetan Mišine 23 –a, drugo mesto osvojila je terasa Vojke Kukolj iz Ulice cara Dušana 82 –a. Treće mesto dele dve terase:

Jedan se nalazi u Knez Miletinoj 14 i vlasništvo je Rodoljuba Jovanovića, a druga u Palmotićevoj 25 i pripada Anđelki Jovanović.

Posle podele nagrada sa muzičkim programom predstavili su se mališani iz vrtića „Skadarlija“.