PREDSEDNIK OPŠTINE SUGRAĐANIMA: IZVINITE!

Predsednik Gradske opštine Stari grad Marko Bastać obratio se Starograđanima pismom u kom se izvinjava jer sredstva za realizaciju projekta „Zajedno za vašu zgradu“ neće biti isplaćena ove godine, kao što je planirano.

Naime, više od polovine stambenih zgrada na Starom gradu konkurisalo je početkom godine kod opštine za finansijska sredstva za uređenje i obnovu. Međutim, zbog brojnih razloga, među kojima su drastično smanjen budžet i oduzimanje poslovnog prostora od opštine Stari grad izvesno je da u tekućoj godini novac neće biti ispplaćen skupštinama stanara. U svom pismu, predsenik Bastać tvrdi da nijedan od mnogo razloga za trenutno stanje, ne može biti opravdanje i izvinjava se sugrađanima. Pored toga, najavljuje i novu akciju opštine, koja će oživeti mesne zajednice i donošenje odluka o trošenju opštinskog novca prepustiti građanima.

Marko Bastać smatra da je pošteno uputiti izvinjenje građanima ukoliko postoje razlozi za to.

– Ne postoji praksa da se političari i javni funkcioneri izvinjavaju građanima. Mislim da je ljudski izviniti se i otvoreno i iskreno saopštiti da postoje problemi – kaže predsednik opštine Stari grad i poručuje da se ne predaje bez borbe.