PREDSEDNIK OPŠTINE STARI GRAD U POSETI OPŠTINSKOM KONTAKT CENTRU

Predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović i sekretarka za socijalnu zaštitu Grada Beograda Nataša Stanisavljević obišli su danas kontakt centar za pružanje informacija u vezi sa imunizacijom u opštini Stari grad.

Marjanović je naveo da je u opštini Stari grad od ponedeljka počeo sa radom opštinski kontakt centar gde građani, pozivom na broj telefona 011/7852-999, mogu da dobiju sve neophodne informacije u vezi sa prijavljivanjem za vakcinaciju. Osim toga, operateri su na raspolaganju  da pruže pomoć prilikom prijavljivanja za vakcinaciju na portalu eUprave za sve sugrađane koji nisu u mogućnosti da to samostalno urade.

– Opština Stari grad misli na svoje najstarije sugrađane i zato smo za sve one koji izraze želju da prime vakcinu, a nisu u mogućnosti da samostalno dođu do punkta gde će se vršiti vakcinacija obezbedili prevoz i pratnju volontera – naglasio je Marjanović.

– Cela ova akcija je zapravo zamišljena kao logistička podrška lokalne samouprave Ministarstvu zdravlja, odnosno Vladi Republike Srbije kada je u pitanju proces imunizacije građana. Tu smo da pomognemo našim sugrađanima i pružimo im sve informacije u vezi sa načinom prijavljivanja za imunizaciju. Broj građana koji poziva opštinske kol centre je svakog dana sve veći i do sada je obavljeno više od 10.000 poziva, navela je Nataša Stanisavljević i dodala kako se očekuje sve veći broj sugrađana zainteresovanih za vakcinaciju i u skladu sa tim uključivanje još većeg broja volontera i operatera.