PREDSEDNIK OPŠTINE STARI GRAD MARKO BASTAĆ: ZAMENIK GRADONAČELNIKA VESIĆ GORAN NE SPREČAVA DIVLJU GRADNJU

Povodom divlje gradnje u Cetinjskoj ulici koju su Starograđani više puta prijavljivali građeninskoj inspekciji koja je u nadležnosti Grada, predsednik Gradske opštine Stari grad Marko Bastać iznosi sledeće činjenice u pisanoj izjavi za medije:

„Iako je Gradska opština Stari grad izdala građevinsku dozvolu samo za adaptaciju kupatila u okviru postojećeg objekta u Cetinjskoj 13, mehanizacija i majstori već danima, skriveni od očiju javnosti, iza ograde visine pet metara, sprovode nedozvoljene radove. Najpre su čitav objekat, odnosno kuću srušili, a potom počeli da grade novu.

Iako su građani više puta ovaj slučaj prijavljivali građevinskoj inspekciji, koju je od opštine na insistiranje večitog zamenika gradonačelnika Vesić Gorana preuzeo grad, inspektori nisu izlazili na teren.

Isključivo je Vesić Goran odgovoran za nereagovanje nadležne inspekcije i samo će večiti zamenik snositi odgovornost ukoliko i na Starom gradu nikne objekat koji će naknadno morati da se ruši, poput onog na Pančićevom vrhu. Pitam večitog zamenika zbog čega je od opštine preuzeo nadležnost građevinske inspekcije, ako nema sposobnosti i hrabrosti da se suprotstavi bahatim investitorima. Ili je i ovo još jedan od načina na koji se on i njegovi saradnici ugrađuju u poslove izgradnje?”