OPŠTINA STARI GRAD OBEZBEDILA 174 PREČIŠĆIVAČA VAZDUHA ZA SVE VASPITNE SOBE VRTIĆA PU „DEČJI DANI“ I UČIONICE OSNOVACA OD PRVOG DO ČETVRTOG RAZREDA STAROGRADSKIH ŠKOLA

Opština  Stari grad je obezbedila i poklonila  174 prečišćivača vazduha koji su postavljeni u svim  vaspitnim sobama mališanima Predškolske ustanove „Dečji dani“ i u učionicama osnovaca od prvog do četvrtog razreda starogradskih osnovnih škola. Predsednik opštine Radoslav Marjanović, zamenik predsednika Aleksandar Todorović i član Veća opštine Nedeljko Jovanović posetili su  OŠ „Mihailo Petrović Alas“ i tom prilikom uručili 13 prečišćivača vazduha, kako bi najmlađi osnovci ove škole tokom dana boravili i učili u zdravijim uslovima, na svežijem i čistijem vazduhu.

„Prečišćivačima vazduha smo u ovom ciklusu opremili sve vaspitne sobe starogradskih vrtića i sve učionice osnovaca od prvog do četvrtog razreda. Obezbedili smo i sredstva za redovnu zamenu filtera. Inicijativa je potekla od roditelja i mi smo im kao lokalna samouprava na tome zahvalni. Pozivam ih da nastave sa sličnim inicijativama na koje će naša opština moći da odgovori, a akciju ćemo nastaviti opremanjem prečišćivačima vazduha učionica starijih osnovaca, od petog do osmog razreda”, istakao je predsednik Marjanović i naglasio da je OŠ „Mihailo Petrović“ dobila i novi video nadzor, za bezbedniji boravak dece u školi.

„Veoma je važno da starogradska deca borave i uče u najboljim uslovima, jer u dnevnim sobama i učionicama provode najviše vremena. Naša želja je da  to vreme provode na zdravijem vazduhu što je izuzetno važno u zimskim uslovima kada je njegov kvalitet lošiji“, poručio je predsednik Radoslav Marjanović, prilikom obilaska OŠ „Mihailo Petrović Alas“.