POSETA DNEVNOM CENTRU ZA STARE U SOLUNSKOJ 14

Predsednik Skupštine organizacije „Prijatelji dece Stari grad“ i član Opštinskog veća, Raco Risto posetio je danas starogradsko odeljenje Dnevnog boravka – Gerontološkog centra i tom prilikom uručio tri hodalice – invalidska pomagala.

Korisnici centra su u razgovoru sa Racom izrazili zadovoljstvo zbog ove pomoći i zahvalnost opštini Stari grad za dosadašnju podršku i pomoć ovoj ustanovi.

„ Opština Stari grad nam je uvek je pružila pomoć kada nam je bila potrebna. Osim ovih medicinskih pomagala, dva puta smo dobili i novčanu pomoć kojom smo zamenili zavese u svim prostorijama dnevnog boravka“, rekla je Slavica Tubin, domaćica Boravka.

Inače, ovo je jedino mesto na Starom gradu gde se nalazi punkt narodne kuhinje. Pravo na besplatan obrok trenutno ostvaruje oko 120 ljudi, a centar u Solunskoj 14, na Dorćolu dnevno poseti do 150 ljudi.

„ Trudićemo se da u narednom periodu, koji će inače biti težak za sve, posebnu pažnju posvetimo najstarijim građanima. Osim otvaranja SOS marketa, trudimo se da program „Pomoć u kući“ poboljšamo da bi 85 osoba koje su na listi čekanja dobilo što pre neophodnu pomoć. S tim u vezi, imali smo sastanak sa Centrom za socijalni rad i Gradskim sekretarijatom za dečju i socijalnu zaštitu i odlučili smo da zaposlimo još dvadeset žena koje bi pružale pomoć u kući. Takođe, potrudićemo se da organizujemo izlete, odlazak u bioskope i pozorišta, i naravno tu smo za sve vaše sugestije i predloge“ naglasio je Raco Risto.

Pomagala za nepokretne su donacija organizacije „Prijatelji dece Stari grad“ i nevladine organizacije „ Misija Svete Anastasije“.