POPRAVLJENE KLUPE I UKLONJENE LETNJE BAŠTE U SKADARLIJI

Odeljenje za komunalnu inspekciju i komunalne poslove Gradske opštine Stari grad, polovinom februara, izvršilo je, u okviru svojih nadležnosti, kontrolu u Skadarliji. Inspektori su ustanovili da su fasade na pojedinim zgradama ispisane grafitima, da su stubovi javne rasvete oštećeni i da pojedini nisu u funkciji, kao i da su neka odobrenja za postavljanje otvorenih bašti istekla.

Prema rečima Miodraga Joksimovića, rukovodioca ovog odeljenja, na osnovu kontrole, opština je najpre o stanju rasvete izvestila Gradsku komunalnu inspekciju, kao nadležnog organa za preduzimanje mera. Opštinska komunalna inspekcija je uklonila jednu letnju baštu, dok se za drugu i jedan kiosk još vodi postupak za uklanjanje. Vlasnicima objekata sa grafitima naloženo je da ih uklone i fasade dovedu u čisto i uredno stanje.

Takođe, ovo odeljenje je kontrolom ustanovilo da je stanje klupa u Skadarliji veoma loše. Na inicijativu opštine JKP „Zelenilo Beograd“ je popravilo klupe.

Miodrag Joksimović ističe da će se kontrola komunalnih inspektora u Skadarliji nastaviti sve dok se svi uočeni nedostaci ne otklone.