POKLONI ZA SIGURNU KUĆU I SVRATIŠTE

Tradicionalno na Badnji dan, član Veća Risto Raco uručio je poklone i neophodne namirnice, dar Gradske opštine Stari grad deci i ženama žrtvama porodičnog nasilja u „Sigurnoj kući“ kao i deci štićenicima „Svratišta“ u Krfskoj 7. Žrtve porodičnog nasilja dočekuje najradosnije praznike u „Sigurnoj kući“ umesto u svojim domovima. Stručni saradnici kuće na čelu sa Vesnom Stanojević, trude se da one i u ovakvim uslovima zajedno sa svojom decom osete duh novogodišnjih i božićnih praznika. Ovakve posete uveravaju ih da nisu sami i da će im boravak u „Sigurnoj kući, omogućiti da se brže osamostale i osnaže za novi životni početak. Slično je bilo i u „Svratištu“. Pokloni i pažnja su bar za trenutak ulicu zamenili toplinom doma.

Predstavnici i štićenici „Sigurne kuće“ i „Svratišta“ zahvalili su se na pažnji i darovima GO Stari grad.

Pokloni su dar Starograđana i posetioca manifestacije „Ulica otvorenog srca“, koji su se odazvali pozivu organizatora i na punkt „Radosni centar “ doneli igračke, slatkiše i knjige namenjene ovim ustanovama.

Opština Stari grad zahvaljuje se ljudima dobre volje koji su svojom plemenitošću učinili lepše i radosnije praznične dane deci i majkama u Sigurnoj kući i štićenicima Svratišta.