POKLON – ČESTITKE „BEBAMA 2009.“

Bebama rođenim u 2009. godini, sa teritorije opštine Stari grad, pripale su tradiconalne novčane poklon-čestitke -dar opštine. Na svečanosti u velikoj sali, održanoj danas, 23. decembra, najmlađih 321 žitelja opštine, dobilo je od Mirjane Božidarević, predsednice opštine i Ane Danilović, zamenice predsednice opštine, po 10 000 dinara i knjigu- radosnicu sa odštampanim imenom deteta.

– Veliko mi je zadovoljstvo da vas pozdravim u vašoj i našoj opštini i da vam čestitam na prinovama. Uz naš poklon kao mali znak pažnje, želim vam sve najbolje u 2010 godini i da deca i vi budete zdravi i zadovoljni – obratila se prisutnima Mirjana Božidarević.

Među najmlađim bebama bile su Nika Andrić (četiri meseca) i Luka Damljanović (tri ipo meseca):

– Ova akcija je veoma lepa. Imam i stariju devojčicu koje je pre tri godine takođe dobila poklon od opštine – kaže za informator „Stari grad“ Valentina Andrić, Nikina mama. Kako dodaje, nije se uplašila od novog gripa jer stalno ide u šetnju sa ćerkom.

– Poklon čestitka nas je prijatno iznenadila jer nismo znali za nju. Došli smo ovde bez bojazni od novog gripa jer smo iz lekarske porodice – kaže Bojana Damljanović, Lukina mama.

Čestitku od opštine dobila je i Sara Milovanović, petomesečna ćerka Miloša Milovanović, poznatog TV-voditelja i manekena iz kuće „B 92“ koji su opštinu došli sa mamom i suprugom Marijom.

– Pošto mi se čini da stanovnici Starog grada a naročito moji Dorćolci imaju jedan specifičan odnos prema svom kraju, onda je lepo znati da i ljudi koji vode opštinu imaju jedan poseban odnos prema svojim najmlađim susedima i da vode o njima brigu od prvog dana. Nada svih nas je da će se ta podrška i povećavati i da će deca imati sve što im je potrebno od parkića i igrališta, pa do lepih uslova i uređenih škola – rekao nam je Miloš Milovanović.