POČELA AKCIJA „ZA ZELENIJI BEOGRAD“

Gradska opština Stari grad već godinama, zajedno JKP „Zelenilo Beograd“, učestvuje u tradicionalnoj akciji „Za zeleniji Beograd“.

Ciljevi akcije, koju je još 1986. godine na Starom gradu pokrenula naša opština, a koju JKP „Zelenilo Beograd” na gradskom nivou održava četrnaesti put za redom u deset gradskih opština, su razvijanje ekološke svesti, promovisanje kulture življenja i očuvanje zelenih površina u našem gradu.

Kao i svake godine, među sugrađanima koji se prijave za takmičenje koje se sprovodi na opštini Stari grad, biraju se po troje najboljih u pet kategorija:

1. Najlepša zelena površina oko stambene zgrade

2. Najlepši balkon

3. Najlepša zelena površina ispred poslovnih objekata

4. Najlepše školsko dvorište

5. Najlepše zelenilo oko predškolske ustanove

Gradska opština Stari grad obaveštava zainteresovane sugrađane, skupštine/savete zgrada, vrtiće, škole i kompanije da je prijavljivanje za akciju počelo 30. maja, i da traje do 30. juna.

Vaše prijave možete dostaviti na mail: ekologija@starigrad.org.rs – slanjem imena, prezimena, adrese, broja telefona i fotografije.

GO Stari grad vas poziva da zajedno damo primer kako se treba odnositi prema sredini u kojoj živimo kroz podizanje ekološke sveti građana o značaju, zaštiti i unapređenju zelenih površina i životne sredine na našoj opštini.

Sve dodatne informacije o akciji „Za zeleniji Beograd“ na Starom gradu se mogu dobiti pozivom na broj: 330-0-606.

Napominjemo da najbolji u svih pet kategorija sa Starog grada učestvuju u takmičenju na nivou grada Beograda.

Podsećamo da je nagrada u kategoriji za „Najlepši balkon” prošle godine pripala Starograđanki Stani Krčmar Naumović iz Ulice kneza Sime Markovića 9 (gornja slika)