PETNAESTI KROS STAROG GRADA

Petnaesti ”Kros Starog grada” biće održan u sredu 3. oktobra 2007. kod kapije Karla Velikog, ispod Kalemegdana (u Donjem gradu), s početkom u 12 sati, u organizaciji Atletskog kluba ”Kometa” i pod pokroviteljstvom Gradske opštine Stari grad, koja je za tu priliku za Savez sportova „Stari grad“ izdvojila 130 000 dinara.

Na ovom školskom takmičenju svake godine, u proleće i jesen, nastupi oko 3.000 učenika Osnovnih i Srednjih škola, kao i fakulteta, koji se nalaze na teritoriji gradske opštine Stari grad. Na stazama različitih dužina, od 300 do 800 m, u 26 trka će nastupiti oko 1.500 učenika. Takmičenje traje od 12 do 15 sati.

Najzanimljivije će biti trke ”prvaka” (najmlađih učenika), ali i ekipne trke reprezentacija Osnovnih škola u okviru ”LIGE ŠAMPIONA”, sastavljene od ”osmaka” (učenici osmog razreda), u kojima se najbrži bore za veliki šampionski pehar i medalje, kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji. Takođe, i memorijalna trka ”Prof. Nikola Popović” u kojoj trče ’’petaci’’ (učenici petog razreda), a najuspešniji će poneti veliki prelazni pehar, koji se dodeljuje u znak sećanja na izuzetnog pedagoga fizičke kulture.