„PAROBROD“ OBELEŽIO ZVANIČAN POČETAK RADA

Svečanim otkrivanjem tabli sa nazivom, sa zvucima bubnjara i muziku, uz prisustvo velikog broja gostiju, opštinskih zvaničnika i predstavnika „sedme sile“, ustanova kulture Gradske opštine Stari grad „Parobrod“, juče je zvanično počela sa radom.

Na prigodnoj svečanosti održanoj u samoj zgradi u Kapetan Mišinoj 6a, voditelj-poznato TV lice, Miloš Milovanović, prisutnima je kratko predstavio skoro poluvekovnu istoriju prethodnika Centra za kulturu „Stari grad“, kao i hronologiju događaja tokom osnivanja i buduće pravce delovanja „Parobroda“ – prve ustanove kulture osnovane po najnovijem Zakonu o kulturi.

Milena Rajković, direktorka ove novoosnovane ustanove rekla je prisutnima da „Parobrod“ ima dva prostora za delovanje: sadašnji fizički, i drugi „virtuelni“. Ona se posebno zahvalila čelnim ljudima opštine Stari grad, gradonačelniku Draganu Đilasu, kao i Dejanu Anđiću iz gradske skupštine.

Mirjana Božidarević predsednica opštine Stari grad i njena zamenica Ana Danilović, otkrile su nove table (ćiriličnu i latiničnu) sa nazivom ustanove.

Prisutni su obavešteni da će, uz adaptaciju unutrašnjih prostorija, uskoro biti popravljen i sat koji se nalazi na zgradi ove ustanove.