OTVORENI REKONSTRUISANI SPOLJNI BAZENI SRPC MGM

Kapije rekonstruisanih spoljnih bazena Sportsko rekreativnog centra Milan Gale Muškatirović danas su otvorene za kupače. Ovaj novi-stari kompleks, sa najlepšim položajem u Beogradu, zadržao je nekadašnju namenu i sada nudi još više prostora za uživanje profesionalnih i rekreativnih plivača, ali i brčkanje čitavih porodica. Opština Stari grad je za obnovu kompleksa zatvorenih i otvorenih bazena, krova, staklene fasade i bazenske tehnike centra, izdvojila oko milijardu dinara namenskih sredstava.

Površina spoljnog kompleksa iznosi oko 5 000 kvadrata (što pod betonskim, što pod vodenim površinama), a kapacitet mu je do 3000 kupača dnevno. Čitav bazenski kompleks, otvoreni i zatvoreni, u sebi ima šest miliona litara vode koji se non-stop filtriraju i cirkulišu i kroz te filtere prođe i nekoliko puta dnevno, što garantuje da će krajnji posetioci imati kvalitet vode na najvišem mogućem nivou.

Veliki bazen na otvorenom, je za razliku od prethodnog položaja, zarotiran je za 90 stepeni, a njegove dimenzije su proširene na 50 x 25 metara, tako da u potpunosti ispunjava standarde svetskih i evropskih plivačkih federacija (FINA i LEN) da se u njemu održavaju međunarodna takmičenja. Sa obe strane olimpijskog bazena izgrađene su betonske tribine.

Olimpijski bazen dubok je 2,10 m, a rekreativni – od 80 do 1,20 metara. On ima i elemente Akva parka: prelivnu pečurku, tri „lastina repa“, hidromasažni zidni gejezir i centralni gejzir, što sve garantuje ugođaj i onima koji žele samo da se brčkaju.

Da bi se pored profesionalnih plivača privukle i cele porodice, obezbeđen i treći, mali bazen za decu, dubine samo 15-20 centimetara a u sklopu tog dela nalazi se i gumizirana podloga za igru dece, kako se roditelji ne bi plašili od povreda dece.

Pored uobičajenih pratećih sadržaja tuševa, garderobe, svlačionica, na bazenima se nalazi i kafe bar u kome posetioci mogu da se osveže po pristojnim cenama.

O bezbednosti kupača brine brojna spasilačka služba. Pored njih, tu je i služba obezbeđenja, koja vodi računa da se ispoštuje kućni red na bazenu.