OPŠTINA STARI GRAD OBEZBEDILA PREVOZ ZA UČENIKE OŠ „DRAGAN KOVAČEVIĆ“

Gradska opština Stari grad, odlukom Veća na 35. sednici održanoj 24. januara, i tokom drugog polugodišta u školskoj 2012/2013. godine obezbeđujesredstva za prevoz 33 učenika sa posebnim potrebama OŠ „Dragan Kovačević“, na relaciji Ovča – Borča – OŠ „ Dragan Kovačević“ (Stari grad, Šafarikova 8) – Borča – Ovča. Za ovu namenu iz opštinskog budžeta je izdvojeno oko milion dinara.

Opština Stari grad redovno pomaže aktivnosti i programeove škole, nabavku opreme i učila, i infrastrukturnu obnovu školskog objekta. Tako su tokom 2011. godine završeni radovi na adaptaciji i prilagođavanju svih sanitarnih čvorova osobama sa invaliditetom , a zgrada je opremljena sistemom objedinjenog video nadzora.

Osim ovih ulaganja, opština već treću godinu za redom na početku školske godine, organizuje akciju „ Trećaci ONLINE“ u kojoj su jesenas učenici trećeg razreda (584) svih osnovnih škola, kao i njihovi nastavnici, dobili netbukove i besplatnu obuku za rad na računarima. Kompjuteri za OŠ „Dragan Kovačević“ su opremljeni posebnim softverom za slabovidu decu.
Podsećamo da se na Starom gradu nalazi 11 vrtića, 8 osnovnih i 12 srednjih škola, u koje opština, kao društveno odgovorna lokalna samouprava, kontinuirano ulaže značajna budžetska sredstva kako bi starogradskoj deci i učenicima obezbedila bolje i bezbednije uslove za školovanje.