OPŠTINA NAGRADILA NOSIOCE VUKOVIH DIPLOMA I ĐAKE GENERACIJE

Gradska opština Stari grad nagradila je najbolje učenike starogradskih osnovnih i srednjih škola. Đacima generacije devet osnovnih i 12 srednjih škola i nosiocima Vukove diplome predstavnici opštine uručili su istorijske monografije o Beogradu i Srbiji.

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać čestitao je vukovcima i đacima na uspehu i poželeo im da od septembra nastave sa uspesima i novim radnim pobedama tokom školovanja.

– Uz želju da nastavite vredno da radite, i da vaše pasoše koristite samo za turistička putovanja, a ne za odlazak iz naše zemlje, treba da znate da ćete u opštini Stari grad uvek naći podršku jer su njena vrata širom otvorena za sve vas- poručio je predsednik Bastać prisutnim talentovanim učenicima, njihovim roditeljima i profesorima.

Predsednik opštine posebno je u svom kabinetu ugostio najbolje učenike iz OŠ “Stari grad”, koja je od ove godine zatvorena.

Teodora Ignjić, maturantkinja Baletske škole „Lujo Davičo”, smer folklor i tradicionalno pevanje, ponosni je nosilac nagrade za đaka generacije ove škole. Školsku 2016/2017. godinu Teodora je završila kao budući student Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i kandidat za članstvo u Nacionalnom ansamblu “Kolo”.

-Folklorom se bavim od sedme godine i to je moja velika ljubav. Moja škola „Lujo Davičo” je najbolja škola na svetu i žao mi je što se više ne radi na njenoj promociji. Nelogično je i što u našoj zemlji ne postoji ni jedna visokoškolska ustanova za igru. Učiteljski fakultet sam upisala jer imam snažnu želju da naša prosveta bude bolja, a sledeće godine planiram da upišem srpski jezik na Filološkom fakultetu – kaže Teodora.

Najveća želja joj je da radi u prosveti, da bude učitelj ili profesor, a paralelno sa tim i da decu uči tradicionalnim igrama i pevanju.

– S obzirom na to da Nacionalni ansamb „Kolo” prima samo volontere, mi koji smo završili „Lujo Davičo” jednostavno moramo na drugačiji način da razmišljamo o svojoj budućnosti” – dodaje Teodora.

Vukovac iz OŠ „Vuk Karadžić” Mina Vuković kaže da je dirnuta lepom pažnjom naše opštine.

-Dobili smo diplome u školi i nisam očekivala da ćemo dobiti i poklon od opštine, pa sam prijatno iznenađena – rekla je Mina koja će nastaviti školovanje u Prvoj beogradskoj gimnaziji.

Veseli drugari, Vukovci Stefan Simović, Sergej Stojanovski i Nemanja Damjanović, nerazdvojna dorćolska „trojka” iz OŠ „Mihailo Petrović Alas”, takođe će školovanje nastaviti u Prvoj beogradskoj gimnaziji.

I oni kažu da su ponosni što su danas ovde jer im je opštinska nagrada potvrda da su vredno i naporno radili proteklih osam godina.

– Jeste, baš mi znači diploma i poklon koji sam dobio od opštine” kaže Stefan, najkorpulentniji među drugarima iz „Alasa”, koji već par godina kao pravi sportista trenira boks u Bokserskom klubu „Dorćol”.

Ekipi iz „Alasa” smo na rastanku poželeli da nastave da vredo uče i rade i u Prvoj beogradskoj gimnaziji i da se ponovo, za četiri godine sretneo na istom mestu, u opštinskoj sali na dodeli nagrada.

U sklopu nagrađivanja najboljih đaka sa Starog grada, opština je za one učenike i studente koji su tokom prethodne školske godine postigli posebne rezultate u vidu ostvarenja zapaženih rezultata na takmičenjima, obezbedila besplatne propusnice za bazen „Milan Gale Muškatirović“.