OLIMPIJSKE PRIPREME NA DORĆOLU

SRPC “Milan Gale Muškatirović” i Olimpijski komitet Srbije, potpisali su ugovor o saradnji čime su zvanično postali partneri u pripremama srpskih plivača za Olimpijske igre u Riju.

Ugovor o partnerstvu potpisali su potpredsednik OKS Žarko Paspalj i direktor SRPC „Milan Gale Muškatirović” Branislav Krekić, u prisustvu Marka Bastaća iz opštine Stari grad i olimpijaca Čabe Silađija i Anje Crevar.

Žarko Paspalj je istakao da opština Stari grad i SRPC „Milan Gale Muškatirović” mogu da posluže kao primer i za ostale lokalne samouprave i sportske centre da i oni ostvare što bolju saradnju s nadležnim sportskim savezima i Olimpijskim komitetom Srbije u interesu našeg sporta.

Marko Bastać iz opštine Stari grad je olimpijcima poželeo mnogo uspeha:

– Čast nam je što najbolji sportisti treniraju ovde, u sportskom centru koji nosi ime našeg legendarnog vaterpolo reprezentativca. Mi treba da se zahvalimo njima na prilici da ih podržimo – rekao je Bastać.

Direktor „Galeta“ Branislav Krekić je istakao da sportski centar uspešno sarađuje s plivačkim savezima Beograda i Srbije:

– Želimo da u našem sportskom centru stvorimo najbolje uslove za rekreativni, ali i profesionalni, vrhunski sport i da tako postanemo sportski centar od nacionalnog značaja. Partnerstvo s Olimpijskim komitetom Srbije je potvrda da smo ostvarili svoje ciljeve

Državni reprezentativac i olimpijac Čaba Silađi je istakao da plivači već koriste ovaj bazen i teretanu za pripreme.

– Treniramo u izvanrednim uslovima. Nama plivačima je najbitnije da možemo da koristimo bazen 365 dana u godini jer u gradovima u kojima živimo nema zatvorenih bazena, a često ni bazena olimpijskih dimenzija.

Opština Stari grad i njen sportski centar će sa ponosom i zadovoljstvom biti domaćin treninzima članova olimpijskog tima, koji već godinu dana treniraju u vrhunskim uslovima „Galetovih” bazena i teretane. Nadamo se da će ova saradnja doprineti novim uspesima naših plivača na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, od 5. do 21. avgusta ove godine.