ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

Osma sednica Skupštine Gradske opštine Stari grad održana je danas uz prisustvo 45 od 56 odbornika. Skupština je većinom glasova prisutnih odbornika usvojila predlog odluke o promeni odluke o osnivanju JP „Poslovni prostor opštine Stari grad“ i JP SRPC „Milan Gale Muškatirović“, u skladu sa novim Zakonom o javnim preduzećima.

– Ova odluka odnosi se na usklađivanje osnivačkih akata dva javna preduzeća čiji je osnivač Gradska opština Stari grad sa odredbama novog Zakona o javnim preduzećima. Usaglašavanje se vrši u delovima koji se odnose na izbor direktora koji će se ubuduće birati putem konkursa, kao i na ukidanje upravnih odbora umesto kojih će biti izabrani nadzorni odbori. Upravni odbori će funkcionisati sve dok se ne izaberu novi nadzorni odbori – objasnio je sekretar Skupštine opštine Zoran Đorđević, koji je bio izvestilac po ovoj tački dnevnog reda.

Odbornici su usvojili i izveštaje o poslovanju JP „Poslovni prostor opštine Stari grad“ i JP SRPC „Milan Gale Muškatirović“ za 2012. godinu.