ODRŽANA LICITACIJA ZA POSTAVLJANJE TEZGI I DRUGIH POKRETNIH OBJEKATA NA STAROM GRADU

Licitacija, usmeno javno nadmetanje, za određivanje korisnika mesta za postavljanje privremenih objekata – tezgi na javnim površinama GO Stari grad održana je 18. marta u maloj opštinskoj sali.

Konkursom, raspisanim 8. marta ove godine, određene su vrste objekata, lokacija, njihova namena, kao i način na koji će se odrediti korisnici.

Nakon licitacije, na 12 starogradskih lokacija prodavaće se kokice. Najviša cena u iznosu od 3 miliona dinara postignita je za prodajno mesto u Knez Mihailovoj 20, na sredini ulice. Tezge za prodaju razglednica i turističkih publikacija biće postavljene na četiri mesta, kao i tezge za prodaju štampe. Za umetničke predmete određena je jedna lokacija sa 11 objekata, a na dva mesta prodavaće se suveniri. Jedno mesto je izlicitirano za sanduke za čišćenje obuće, kao i jedno za postavljanje vage za merenje telesne težine. Na tri, od ponuđene četiri lokacije, prodavaće se sušeno cveće i proizvodi od cveća. Konzervatori za sladoled postaviće se na 33 lokacije na Starom gradu.

– Ako uzmemo u obzir finansijsku situaciju, zadovoljni smo ovogodišnjim odzivom. Prihod je nešto manji nego prethodne godine, jer lokacijama na Kalemegdanu više ne upravlja opština – kaže Nela Kotoranin – Miljanić, sekretar Komisije Veća GO Stari grad za postavljanje tezgi i drugih pokretnih privremenih objekata.