ODRŽANA KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE GRADSKE OPŠTINE

Na konstitutivnoj sednica Skupštine Gradske opštine Stari grad koja je održana danas, potvrđeni su mandati za svih 56 odbornika, izabrani predsednik i sekretar Skupštine opštine, kao i predsednik Administrativne komisije. U Skupštini opštine GO Stari grad obrazovane su četiri odborničke grupe.

Konstitutivnom sednicom Skupštine predsedavao je najstariji odbornik Petar Markov, iz koalicije „Ivica Dačić –Socijalistička partija Srbije (SPS), Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), Jedinstvena Srbija (JS)“. Na početku rada je utvrđeno da sednici prisustvuje 55 odbornika, a zatim je izabran četvoročlani Verifikacioni odbor koji je potvrdio mandat svih 56 odbornika novog saziva Skupštine Gradske opštine Stari grad. Istovremeno, utvrđen je prestanak mandata dosadašnjim izvršnim organima opštine, članovima upravnih i nadzornih odbora, kao i načelniku Uprave.

Nakon kratke pauze, tajnim glasanjem, za predsednika Skupštine gradske opštine Stari grad izabran je Dragan Vidanović iz koalicije „Dragan Đilas-Izbor za bolji Stari grad“, koga su predložila 32 odbornika. Za njegov izbor glasalo je 38 odbornika, dok je devet listića bilo nevažećih.

Novi predsednik Skupštine, koji je obavljao istu funkciju u prethodnom mandatu, preuzeo je vođenje sednicom. Odbornici su zatim većinom glasova na predlog predsednika, izabrali sekretara Skupštine Gradske opštine Stari grad, Zorana Đorđevića, a dosadašnji zamenik sekretara Žarko Anđelković je razrešen dužnosti.

U nastavku sednice, obrazovane su četiri odborničke grupe, a za predsednika Administrativne komisije Skupštine Gradske opštine Stari grad izabran je Andrej Belingar a za članove Luka Petrović (SNS), Bojan Kalaba (DSS), Marko Bajalica (LDP) i Boba Ilić i Dejan Stevanović (oboje iz DS).

Na kraju sednice, odbornici DS-a Đorđe Lazarević i Milan Cerovac, podneli su ostavke, a kako je najavio predsednik Skupštine Dragan Videnović, nova sednica na kojoj se očekuje izbor izvršnih organa biće održana 21. juna.

Biografije:

Predsednik Skupštine gradske opštine Stari grad

Dragan Vidanović, diplomirani ekonomista, rođen je 1969. godine. Osnovnu, srednju školu i Ekonomski fakultet, završio je u Beogradu, kao i specijalistički kurs za lidere u organizaciji Human Resource capital

Od 1997. godine zaposlen u Agrobanci, a trenutno na mestu direktora sektora. Član je Demokratske stranke od 2002. godine.

Sekretar Skupštine gradske opštine Stari grad

Zoran Đorđević rođen je 14. juna 1954. godine u Beogradu. Završio je Osmu beogradsku gimnaziju (danas Treća beogradske gimnazija). Diplomirao na Pravnom fakultetu 10. februara 1978. godine. Pravosudni ispit položio oktobra 1981. godine. U advokaturi je radio od 3. marta 1979. godine do septembra 2000. godine kada je izabran za odbornika Skupštine opštine Stari grad i člana Izvršnog odbora (24. septembra 2000).