ODRŽANA HUMANITARNA AKCIJA ZA DECU IZ ZVEČANSKE

Veliki broj zainteresovanih građana prošetao je danas, ulicom Rige od Fere, dajući svoj doprinos humanitarnoj akciji za decu iz Zvečanske pod nazivom „Rige od Fere – Ulica Mode“, koju su pokrenuli modni brendovi iz ove ulice i Gradska opština Stari grad, u okviru opštinskog programa „Vaša inicijativa“.

Kao jedna od promotivnih aktivnosti kojom se ulica Rige od Fere promoviše kao „Ulica mode“ i mesto za dobru kupovinu, u jednočasovnom programu, održanom u delu ulice od broja 2, do broja 6, organizovana je interaktivna likovna radionica u kojoj su učestvovala nezbrinuta deca iz Zvečanske ulice. U ovoj jedinstvenoj prodavnici mašte, deca su građanima prodavala svoje crteže koji su odštampani na košuljama. Poseban pečat akciji dao je i koncert sa živom muzikom, a kompletan prihod od prodaje unikatnih košulja namenjen je upravo Domu za nezbrinutu decu iz Zvečanske.

Prema rečima Ane Danilović, zamenice predsednice opštine Stari grad,

ovom akcijom nastalom na inicijativu naših komšija, spojeno je lepo i korisno: humanost, uz promovisanje mladih dizajnera i njihovih brendova.

Podsetimo, prvi u nizu programa u okviru humanitarne akcije za decu iz Zvečanske pod nazivom „Rige od Fere – Ulica mode“, održan je 13. marta, u Zavodu za kulturni razvitak (Rige od Fere 4).

Akcija, koju je pokrenulo šest modnih brendova (SZR „Must Have“, „Belgrade Workshop“, „Individual“, Butik „Cherry“, Butik „Yes London“ i „ST Košulje“), traje do 10. maja, kada će se sav prikupljeni novac uplatiti na račun doma za nezbrinutu decu u Zvečanskoj.