ODRŽANA 24. SEDNICA SKUPŠTINE GRADSKE OPŠTINE STARI GRAD – USVOJEN BUDŽET ZA 2012. GODINU

Dvadeset četvrta sednica Skupštine Gradske opštine Stari grad održana je danas, 28. decembra 2011. godine. Na sednici, na kojoj je prisustvovalo 49 od ukupno 56 odbornika, usvojen je budžet GO Stari grad za 2012. godinu.

Na početku sednice odbornicima se obratio Miljan Damjanović, šef odborničke grupe Srpske radikalne stranke sa predlogom o proširenju dnevnog reda koji su odbornici većinom glasova odbili, tako da su odbornici u nastavku sednice glasali o dve tačke dnevnog reda – usvajanju predlog odluke o budžetu GO Stari grad za 2012. godinu i prelogu rešenja o izmenama i dopunama rešenja o imenovanju Izborne komisije GO Stari grad u stalnom sastavu.
Većinom glasova prisutnih odbornika usvojen je Predlog odluke o budžetu GO Stari grad za 2012. godinu. Izvestilac je bio Bogica Petrović, rukovodilac Odeljenja za budžet i društvene delatnosti koji je između ostalog istakao da ukupni prihodi i primanja za 2012. utvrđuju u iznosu od 1. 221.253.000 dinara. U stalnu budžetsku rezervu izdvajaju se sredstva u iznosu od 6.500.000 dinara a u tekuću rezervu se izdvaja iznos od 3.555.000 dinara.
Takođe, većinom glasova odbornici su konstatovali ostavku Petra Miličković (Liberalno demokratska stranka) na dužnost člana Izborne komisije GO Stari grad, a na njegovo mesto u komisiji je imenovan Lazar Đurović, diplomirani pravnik, takođe iz Liberalno demokratske partije.