ODRŽAN SIMPOZIJUM „INTEGRATIVNA ZDRAVSTVENA ZAŠTITA – ISKUSTVA PRAKSE“

Pod pokroviteljstvom opštine Stari grad, a u organizaciji Udruženja javnog zdravlja, Doma zdravlja „Stari grad“ danas je u velikoj sali Opštine, održan simpozijum „Integrativna zdravstvena zaštita – iskustva prakse“. Cilj skupa je da se ovdašnjoj stručnoj javnosti , kao i široj javnosti ukaže koje sve prednosti postoje u zdravstvenom sistemu integrativne medicine u okviru koje postoji saradnja između praktičara zvanične i alternativne medicine.

Skup je otvorio ministar zdravlja Tomica Milosavljević naglasivši da je ovo tek početak procesa uvođenja integrativne medicine u našoj zemlji i da je svaki početak težak, te je neophodno da zdravstveni radnici budu informisani o metodama integrativne medicine kako bi mogli da ih preporučuju svojim pacijentima.

Na simpozijumu su se predstavili direktori referentnih centara za fitoterapiju, homeopatiju i kinesku tradicionalnu medicinu regije Toskana – dr Fabio Firenćuoli, dr Elio Rosi i dr Sonja Bačeti.

U Domu zdravlja „Stari grad“ sutra, 3.novembra 2009. godine od 10 do 12 sati održaće se skup „ Panel za zdravstvenog menadžera“. Na skupu će biti reči o primeni integrativne medicine u zdravstvenu zaštitu pri Domovima zdravlja jer je dokazano da su metode alternativne medicine delotvorne, neškodljive i jeftine, kao i da poboljšavaju komunikaciju između pacijenata i lekara.