ODRŽAN JAVNI ČAS FRANUSKOG U OPŠTINI STARI GRAD

U prisustvu roditelja, predstavnika Francuskog instituta u Srbiji i opštine Stari grad, osnovci koji pohađaju kurs „Francuski za dž“ pokazali su svoje znanje ovog jezika na javnom času u opštini Stari grad.

Prisutne je pozdravila Mila Popović, predsednica Skupštine opštine, koja je zahvalila profesorki Anki Ivković na zalaganju i uloženom trudu i roditeljima na poverenju.

Profesorka u penziji, koja jednom nedeljno volonterski podučava starogradske osnovce francuskom jeziku, najavila je program i otvorila javni čas, na kom su polaznici svojim roditeljima, braći i sestrama pokazali šta su naučili tokom trajanja kursa „Francuski za DŽ“. Polaznici kursa su francuskim akcentom nabrojali najpoznatije Francuze na svetu, plesnom koreografijom pokazali kako se Francuzi pozdravljaju, uz igru sa loptom izrekli naučene reči, predstavili sebe, škole iz kojih dolaze i svoje hobije.

Čas je završen pesmom koju su izveli starogradski đaci, a ponosni roditelji snimali svojim mobilnim telefonima.

„Francuski za dž“ je program koji opština Stari grad realizuje od oktobra prošle godine, a namenjen je učenicima od trećeg do osmog razreda starogradskih osnovnih škola. Časovi se održavaju u odličnoj atmosferi, svakog vikenda u prostorijama opštine Stari grad tokom čitave školske godine.