ODOBRENA SREDSTVA ZA REKONSTRUKCIJU ŠKOLSKE SALE U OŠ „VUK KARADŽIĆ”

Gradskoj opštini Stari grad i OŠ „Vuk Karadžić” odobren je projekat „Rekonstrukcija školske sale”, u okviru IPA programa koji sprovodi Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, pod nadzorom Delegacije Evropske unije u Srbiji. Vrednost projekta je 100 hiljada evra.

U GO Stari grad danas je tim povodom održan radni sastanak koji se odnosio na tehničku pripremu i realizaciju samog projekta rekonstrukcije fiskulturne sale ove starogradske osnovne škole. Na sastanku su prisustvovali predstavnici donatora Ervin Puhing i Aleksandar Paspalj, direktor osnovne škole Uroš Momčilović, kao i Hadži Strahinja Stojković, šef Odseka za Lokalni ekonomski razvoj, saradnju sa nevladinim organizacijama i međunarodnu saradnju Uprave GO Stari Grad. Po završetku sastanka delegacija donatora i partnera u projektu obišla je fiskulturnu salu i prostorije škole koje su predviđene za adaptaciju.

Gradska opština Stari grad i OŠ „Vuk Karadžić” konkurisali su za sredstva za rekonstrukciju školske sale 2016. godine. Kroz IPA projekat Delegacije Evropske unije, koji sprovodi Ministarstvo omladine i sporta biće finansirana adaptacija i izgradnja 25 objekata u Srbiji, čija vrednost iznosi oko 3 miliona evra.