OČISTITE SNEG I LED ISPRED VAŠIH ZGRADA I LOKALA

Odeljenje za komunalne poslove i komunalnu inspekciju Uprave GO Stari grad obaveštava sugrađane, stambene zajednice, vlasnike poslovnih, trgovinskih i ugostiteljskih objekata da su prema Odluci o komunalnom redu obavezni da čiste sneg i uklanjaju led ispred svojih zgrada i lokala.

Inspektori Odeljenja za komunalne poslove i komunalnu inspekciju Uprave GO Stari grad konstatovali su tokom jučerašnjeg i današnjeg obilaska i kontrole na terenu da na mnogim mestima sugrađani ne čiste sneg i led ispred svojih zgrada. Posebna pažnja je obraćena na prilaze zdravstvenim ustanovama, školama i vrtićima Predškolske ustanove „Dečji dani”.

Komunalna inspekcija nastavlja intenzivnu kontrolu čišćenja snega i leda na Starom gradu i još jednom apeluje na Starograđane da izvrše svoju građansku dužnost jer će u suprotnom biti prinuđena da preduzme mere u okviru svojih nadležnosti. Za nepostupanje po Odluci o komunalnom redu prekršajni nalog na licu mesta iznosi 50.000 dinara za pravna lica (i dodatnih 5.000 dinara za odgovorno lice), 25.000 za preduzetnike i 5.000 dinara za fizička lica.

Odlukom je takođe propisano da je vlasnik, korisnik zgrade, dužan da uklanja ledenice sa krova i drugih spoljnih delova zgrada radi sprečavanja opasnosti po ljude i materijalna dobara. Ukoliko ledenice nije moguće ukloniti, potrebno je blagovremeno postaviti znake upozorenja, kao i odgovarajuće zapreke radi obilaženja, a potom pozvati nadležnu vatrogasnu službu na telefonski broj 193.

Takođe, Opštinski štab za vanredne situacije podseća Starograđane, upravnika stambenih zajednica, kao i vlasnike lokala i poslovnih prostora da potrebne količine industrijske soli mogu da preuzmu svakog radnog dana, od 9 do 22 časova, na dva distributivna punkta na Starom gradu:

– U dvorištu opštinske zgrade, Makedonska 42, i

– SRPC „Milan Gale Muškatirović”, Tadeuša Košćuška 63.

Sa sobom je potrebno poneti ličnu kartu ili neku drugu važeću ličnu ispravu.

Telefon Odeljenja za komunalne poslove i komunalnu inspekciju Uprave GO Stari grad je 322-71-04.